Dárkové karty PlayStation Now se stahují z maloobchodního prodeje ve Velké Británii a Spojených státech amerických. Sony měla zahájit proces kompletního přepracování PS Now. Výsledkem má být spojení PS Now a PS Plus do jedné služby, která bude fungovat po celém světě. Má jít o konkurenci pro Xbox Game Pass od Microsoftu.

Server VentureBeat získal informace o tom, že britský obchod GAME plánuje stáhnout všechny maloobchodní karty pro předplatné PlayStation Now z prodeje do pátku 21. 1. 2022. Podle reportéra agentury Bloomberg Jasona Schreiera už Sony stáhla karty PS Now z prodeje v USA.

Vše nasvědčuje tomu, že spuštění nové verze předplatného by nemuselo být tak vzdálené. O vzniku konkurence pro Xbox Game Pass informoval Schreier koncem minulého roku. Už v té době uváděl záměr sloučit PS Now a PS Plus do jednoho balíčku.

Nová verze služby od PlayStationu bude zřejmě nabízet tři úrovně členství. První přinese všechny standardní výhody PS Plus (hraní online, každý měsíc hry „zdarma“, cloud úložiště a exkluzivní slevy), druhé bude zahrnovat rozsáhlou knihovnu her pro PS4 a PS5 (ve stylu Xbox Game Passu) a poslední úroveň k tomu všemu má přidat rozšířené demoverze, možnost hrát v cloudu prostřednictvím streamování a sadu klasických titulů z PS1, PS2, PS3, a dokonce i PSP.

Podle dřívějších informací má být služba od Sony s kódovým označením Spartacus spuštěna na jaře 2022.

PS Now funguje na vybraných trzích pro PS5, PS4 a PC (u nás je nedostupná). Původně byla služba výhradně cloudová, ale Sony postupně umožnila majitelům konzolí PlayStation hry stahovat. Tento měsíc službu obohatily tituly Mortal Kombat 11, Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Super Time Force Ultra nebo Kerbal Space Program: Enhanced Edition. V prosinci Grand Theft Auto III: The Definitive Edition, Final Fantasy X/X-2 HD Remaster či John Wick Hex. A v listopadu Mafia: Definitive Edition, Totally Reliable Delivery Service, Final Fantasy IX a Celeste.