V sedmiminutovém gameplay videu se detailněji seznamujeme s příběhovou adventurou Star Trek: Resurgence, která vyjde letos na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Za vývojem stojí studio Dramatic Labs, které založil kontroverzní bývalý šéf Telltale Games. Kevin Bruner byl totiž v roce 2018 obviněn z pěstování kultury strachu. Po boku má přibližně 20 bývalých zaměstnanců Telltale.

Není tak divu, že se Star Trek: Resurgence drží DNA této firmy. To znamená epizodických adventur jako The Walking Dead, Game of Thrones, Batman a Guardians of the Galaxy. Těšit se můžeme na dosud nevyřčený příběh dvou členů vesmírné lodi U.S.S. Resolute. Jsou jimi první důstojnice Jara Rydek a mechanik Carter Diaz, kteří se snaží zabránit válce mezi dvěma mimozemskými frakcemi. Ta hrozí v roce 2380, po událostech seriálu Star Trek: Nová generace.

Čekat na vás bude zajímavé dobrodružství, při němž narazíte na známe i nové postavy z tohoto univerza. K dispozici budete mít různé dialogové možnosti, které budou mít dopad na váš průchod hrou. K neřešitelnému konfliktu mezi mimozemskými rasami vývojáři přidávají těžké morální otázky, iontové bouře a samozřejmě Spocka. Mezi zmíněnou dvojicí hrdinů budete v průběhu hry přepínat.

„Jako fanouškům Star Treku je pro nás opravdu ctí vytvořit příběh, který hráče dostane přímo do středu dění, kde významné volby a rozhodnutí ovlivní celý příběh,“ uvedl při oznámení Kevin Bruner. Největším rozdílem oproti předešlým titulům od Telltale je, že Star Trek: Resurgence nebude epizodická adventura, ale vyjde jako jeden velký příběh.