Konec dohadům a obávám. I.G.I. Origins žije. Návrat taktické špionážní akce v podobě prequelu o sobě dává vědět novým gameplay trailerem. Na něj jsme museli čekat téměř tři roky od oznámení hry (psal se listopad 2019). Teď se ale konečně můžeme podívat na záběry z enginu hry, které ukazují klíčové prvky série, jako je stealth a nenápadné a tiché eliminování nepřátel.

I.G.I. Origins připravuje anglické studio Antimatter Games, které má za sebou střílečky Rising Storm a Red Orchestra. Autoři vzkazují, že vývoj pokračuje dobrým tempem a tým se těší, až se podělí o další detaily na cestě k vydání hry.

Bohužel, datum vydání stále nevíme. Pouze můžeme počítat s tím, že si zahrajeme na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Nativní verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S zatím potvrzeny nejsou.

Jak už jsem napsal, I.G.I. Origins je prequel prvního a druhého dílu. Těšit se máme na příběh zasazeným do alternativní historie roku 1980, kdy se špionážní konflikty v období studené války staly centrem pozornosti. Vývojáři hodlají zachovat důraz na špionáž, kradmý pohyb, otevřené mapy a pekelnou obtížnost. Současně slibují možnost dozvědět se o původu některých postav a organizací.

Hrát budeme za Michaela Kinga s krycím jménem Regent. Jde o bývalého vojáka SAS ve službách britské MI6. K dispozici budeme mít důmyslný arzenál zbraní a vybavení, abychom protivníky odlákali, přelstili nebo zlikvidovali. Je pouze na nás, zda se budeme držet stylu špiona, zvolit klidně můžeme těžké přestřelky.

Připomeňme, že Ubisoft před časem oznámil remake prvního dílu série Splinter Cell. Nedávno vyšlo najevo, že příběh bude přepsán pro moderní hráče.