Společnost Sony navázala širší spolupráci s vydavatelstvím Square Enix a vývojáři ze studia Crystal Dynamics. Je to patrné z exkluzivního obsahu, který si v Marvel’s Avengers budou užívat majitelé konzolí PlayStation.

Začátkem týdne jsme se dozvěděli, že na začátku roku 2021 doplní hratelní postavy jako Ms. Marvel, Iron Man, Thor, Hulk a Black Widow přátelský soused Spider-Man, ovšem pouze ve verzích pro PS4 a PS5. Dnes k těmto informacím je nutné dodat, že exkluzivní budou také komunitní výzvy, kosmetické položky a další obsah.

O exkluzivitě pro PlayStation se rozpovídal Andy Wong. Komunitní manažer Crystal Dynamics prozradil, že majitelé PlayStation budou mít exkluzivní přístup k určitým komunitním výzvám a specifickým odměnám. K tomu ještě o 30 dnů dřívější přístup k legendární outfitům a emotům, epickým takedownům, a to pro všechny dodatečné postavy, které se do hry postupně dostanou. Má jít o šest hratelných hrdinů. Naštěstí se tato výhoda netýká samotných superhrdinů, ale pouze jejich doplňků.

Kromě toho obdrží předplatitelé PlayStation Plus za každého nového superhrdinů, včetně Hawkeye, bezplatný balíček obsahující Rare outfit, jmenovku a 100 kreditů. Pokud vám to přijde málo, tak pro členy PS Plus je ještě určen bezplatný balíček pro Ms. Marvel, jenž má zajistit vzplanutí vaší lásky ke Kamale.

V neposlední řadě tu máme ještě nadcházející betu. Ta je od 7. do 9. 8. určena výhradně pro předobjednávky na PS4. Pre-load bude možný o den dříve. Veřejná beta pak bude také jen pro PS4, a to od 14. do 16. 8. Postupně se ale do hry dostanou také majitelé PC a Xboxu One. Více v harmonogramu níže.

Wong kromě exkluzivního obsahu pro PlayStation popsal komunitní výzvy. Jde o cíle, kterých musí komunita společně dosáhnout, aby všichni dostali odměny. Vstup do výzev má být snadný a zapojit se bude moci každý. Komunitní výzvy budou probíhat každý měsíc s různými cíli, aby hráče udrželi u hry. Více se o nich dozvíme v následujících týdnech.

Každý superhrdina, včetně Hawkeye, bude mít vlastní příběh, dovednosti, výbavu, oblečení, emoce a jmenovky, abyste mohli rozvinout jeho charakter a užít si s ním dostatek zábavy. Pro vývojáře jsou důležité alternativní skiny, které jsou rozděleny podle vzácnosti: Rare (modrá), Epic (fialová) a Legendary (zlatá). Mnoho z nich získáte v průběhu příběhové kampaně, od různých prodejců, na tržišti a dalších místech. Příkladem legendárního outfitu je Champion Outfit pro Hulka. Ten je inspirován dějem Planet Hulk z roku 2006, kdy byl vyslán do vesmíru z důvodu toho, že byl považován za příliš nebezpečného. Jeho loď přistála na planetě Sakaar, kde je nucen účastnit se gladiátorských bojů.

Takedowny jsou zase kosmetické schopnosti určené pro jednotlivé superhrdiny za určitých okolností v bitvě. Každý takedown představuje jedinečnou osobnost superhrdiny a patří mezi nejrychlejší pohyby, kterými může být postava vybavena.

Marvel’s Avengers vyjdou 4. 9. 2020 na PS4 a dorazí také na PS5. Hra bude k dispozici i na PC, Xboxu One a Xboxu Series X. Ve všech verzích budou české titulky.

HARMONOGRAM VÍKENDOVÉ BETY MARVEL’S AVENGERS

  • Od 7. 8. - uzavřená beta pro majitele PS4, kteří si hru předobjednali
  • Od 14. 8. - veřejná beta na PS4 a uzavřená na PC a Xboxu One pro pre-order
  • Od 21. 8. - veřejná beta na PC, PS4 a Xboxu One