Hry Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man Remastered a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales mají na PlayStationu 4 a PlayStationu 5 dohromady prodáno 33 milionů kusů (čísla k 15. 5. 2022). Jde tedy o velmi důležitou značku pro konzole od Sony, přesto společnost na State of Play překvapila a oznámila PC verze.

Akční adventura Marvel’s Spider-Man Remastered s příběhem Petera Parkera od Insomniac Games vyjde už 12. 8. letošního roku na PC, zatímco Marvel’s Spider-Man: Miles Morales bude na PC dostupný na podzim 2022.

Během léta vyjde na PC ještě Uncharted: The Legacy of Thieves Collection (remastery her Uncharted 4 a Uncharted: Lost Legacy s českými titulky).

Prodeje PC her od PlayStationu

  • Horizon Zero Dawn – 2 398 000 kopií
  • God of War – 971 000 kopií
  • Days Gone – 852 000 kopií

Marvel’s Spider-Man Remastered na PC zahrne celý hlavní příběh a jeho pokračování skrz dodatečný balíček The City That Never Sleeps, jenž přidal tři doprovodné příběhové kapitoly z cesty Petera Parkera spolu s dalšími misemi a úkoly.

Zatím se můžeme podívat na malou ukázku toho, co můžeme od Marvel’s Spider-Man Remastered na počítačích očekávat. Samozřejmostí je podpora klávesnice a myši, stejně tak ovladače. Očekávat můžete také české titulky, upravitelné nastavení vykreslování a další funkce.

Vývoj PC verzí má na starost studio Nixxes Software a dohlíží na něj lidé z Insomniac Games. Mimochodem, ti pracují na Marvel’s Spider-Man 2 a Marvel’s Wolverine pro PlayStation 5.

Jak vidíte, potvrzují se slova prezidenta PlayStationu, který vzkazoval, že chtějí na PC vydávat více titulů. Nedávno jsme vás informovali, Sony chce do roku 2025 polovinu nových her vydávat na počítače a mobilní zařízení. To znamená, že polovina vydaných her (v daném roce) nebude exkluzivitou pro konzole PlayStation.

OFICIÁLNÍ POPIS MARVEL’S SPIDER-MAN REMASTERED

Tohohle Spider-Mana ještě neznáš. V Marvel’s Spider-Man Remastered potkáváme zkušeného Petera Parkera, který je mnohem zběhlejší v boji s velkým zločinem sužujícím New York City. Zatímco se usilovně snaží o vyvážení svého chaotického osobního i pracovního života, čeká ho boj o osud marvelovského New Yorku.

OFICIÁLNÍ POPIS MARVEL’S SPIDER-MAN: MILES MORALES

V nejnovějším dobrodružství ze světa Marvel’s Spider-Man se teenager Miles Morales snaží zvyknout na svůj nový domov a zároveň jít ve stopách svého mentora Petera Parkera, aby se stal novým Spider-Manem.

Když se však rozhoří zuřivý boj o moc, který hrozí zničením jeho nového domova, nový hrdina zjišťuje, že s velkou mocí přichází rovněž velká zodpovědnost. Aby Miles dokázal zachránit celý marvelovský New York, bude se muset vžít do Spider-Manovy kůže a osvojit si ji.