Milesův vzestup jako hrdina, jako ultimátní Spider-Man, byl započat už v předloňském dobrodružství Marvel's Spider-Man a následných příběhových expanzích.

Letos se ale s nástupem PlayStationu 5 dočkáme samostatné hry, v níž si za Milese zahrajeme přímo v jeho kůži. Nová ukázka, která byla představena na dnešním eventu konzole, nám konkrétně nabídne pohled na kousek New Yorku v podobě Harlemu a následně tragédii na mostě, kterou se Miles snaží zvrátit.

Přečtěte si také: Spider-Man: Miles Morales přinese kompletní příběh i podporu ray tracingu

Jakmile vidíme pohled na samotné záběry z hraní, a jmenovitě pak souboje, v zásadě je hned vidět jedna zásadní odlišnost v porovnání s předchozím dílem - Spider-Man: Miles Morales je poněkud výbušnější, plnější efektů a destrukce. Můžou za to samozřejmě nejenom Milesovy dovednosti a speciální útoky, které se od těch Peterových liší, ale také silnější hardware, který bude, jak se zdá, touto hrou plně využitý.

Ve finále jsme taky sice dostali jenom malou ochutnávku toho, jak bude nový Spidey vypadat, ale pro teď to stačí. Hra samotná vyjde během letošních Vánoc nejen pro PlayStation 5, ale také pro PlayStation 4 s možností upgradu zdarma.

MARVEL'S SPIDER-MAN: REMASTERED

Spolu s tímto byla pomocí oficiálního blogu oznámena i remasterovaná verze předchozího dílu. Jak článek sám říká, nejedná se jenom o tu samou hru s větším rozlišením. Vidět prý máme postavy s lepší kůží, očima, vlasy, obličejových animací, ray-tracované odlesky, ambientní stíny, zlepšené osvětlení, více civilistů a aut a nastavení pro výkonnostní mód, který dovolí hru hrát při 60 snímcích za vteřinu.

Chybět nemá ani podpora 3D audia, SSD a haptické odezvy na ovladači DualSense. A přidány také budou tři nové obleky, nové možnosti pro foto režim a nové trofeje.

Marvel's Spider-Man: Remastered bude k dispozici v Ultimate Edition pro Marvel's Spider-Man: Miles Morales za cenu 70 dolarů (1584 Kč).