Kreativní ředitel hry Spider-Man: Miles Morales se v aktuálním rozhovoru zaměřil na rozdíly mezi PlayStation 5 a PlayStation 4 verzí nového pavoučího dobrodružství. Obě verze přinesou stejný příběh a totožný obsah, ale zážitek se bude lišit.

Studio Insomniac Games dokázalo využít všechny výhody PlayStationu 5. Kreativní ředitel Brian Horton jako první zmiňuje rozdíl v grafice, kterého si všimnete na první pohled. Na PS5 jde o odrazy prostřednictvím ray-tracingu, který PS4 nepodporuje. To už jsme mohli vidět v nedávných gameplay záběrech i screenshotech.

Grafika je ale pouze začátek. O odlišný zážitek se mají postarat funkce bezdrátového ovladače DualSense. Na PS4 s DualShockem 4 půjde o běžné vibrace, ale haptická odezva má hráčům umožnit pocítit bioelektřinu, která se přesouvá z jedné strany ovladače na druhou. Prostřednictvím adaptivních spouští zase máte pocítit odpor, například pocítit napětí při houpání.

Další výhodou je ultra rychlý SSD disk. Díky němu je minulostí načítání po smrti nebo rychlém přesunu. Hra se má načíst téměř okamžitě. Na PS4 bude standardní načítání.

POUZE JEDEN HRATELNÝ HRDINA

Ve Spider-Man: Miles Morales bude pouze jeden hratelný hrdina. Tím je mladý Miles Morales, za Petera Parkera hrát nebudeme, ale setkáme se s ním. Peter bude mentorem nového pavoučího muže, bude mu radit a podporovat ho.

Přečtěte si také: V Insomniac Games mají pracovat ještě na hrách Spider-Man 3 a Spider-Verse

Scénáristé se takto rozhodli z důvodu zaměření na dva aspekty Milese. Chtějí nám ukázat Milese jako chlapce, jako obyčejného člověka, a pak samozřejmě všechny problémy spojené s tím, že je superhrdina. Horton také zmínil vyvážení rychlé akce s bojem proti kriminálníkům a pomalejší momenty, v nichž figuruje normální Miles.

Dozvěděli jsme se také o herní době. Příběhová část má nabídnout 15hodinové dobrodružství.

PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH POSTAV

Nové vydání Daily Bugle představilo nové postavy, s nimiž se ve hře setkáme. Jako první je tu Danika Hart z podcastu The Danikast, která je velkým zastáncem Spider-Mana. Hailey Cooper je pouliční umělkyně a Ganke Lee mladý a nadějný vývojář nejen aplikací.

NOVÉ OBLEKY

Čerstvou novinkou je představení dvou nových obleků, které bude Miles Morales využívat. Obleky pomohou definovat vlastní identitu Milese, která je odlišná od identity jeho mentora, tedy Petera Parkera.

První oblek se jmenuje Crimson Cowl Suit a vyznačuje se tím, že Miles pod tímto oblekem nosí jakousi mikinu s kapucí. Druhý se jmenuje Track Suit, což je klasický černočerný kostým. Podívat se můžeme také na jeden z předobjednávkových obleků. Druhý dosud odhalen nebyl.

Přečtěte si také: Peter Parker, nebo Miles Morales? V Insomniac Games mají jasno o novém Spider-Manovi

Premiéra Spider-Man: Miles Morales je naplánována na 12. 11. letošního roku ve verzích pro PlayStation 4 a PlayStation 5. České titulky dosud potvrzeny nebyly, ale očekávají se.