Spider-Man: Miles Morales pro PS5 nám byl představen teprve před pár dny a už o něm začínáme na internetu objevovat nové informace. Někteří se však podívali i trochu do historie a na Redditu objevili 9 měsíců starý příspěvek popisující velkou expanzi pro Spider-Mana, ze které se nyní vyklubala úplně nová hra. Sice se nejedná o oficiální informace, ani nebyl uveden zdroj, odkud pochází, ale i tak je super vědět něco víc.

Uživatel u/throwaway546632 tehdy napsal, že tato expanze, nyní už hra, bude mnohem delší než všechny tři kapitoly The City That Never Sleeps DLC, což dává docela smysl. K tomu dodal, že jde o úplně novou hru, ale samostatné rozšíření podobné inFamous: First Light.

Déle zmínil, že postava Milese bude zcela hratelná a bude mít své vlastní jedinečné schopnosti jako je například venom strike. Bude zde také odvyprávěna příběhová linka symbionta a ano, dostaneme možnost nosit černý oblek, který dle všeho vypadá krásně a velmi komicky.

Různé aktualizované příspěvky ze stejného příspěvku odhalují několik dalších detailů. Z Normana se dle všeho ještě nestane Green Goblin a společně s Venomem zde budou hrát hlavní antagonisty. Kromě nich se můžeme údajně těšit na Wraith s Black Cat a jiné záporáky, kteří budou zejména ve vedlejších misích.

MJ se ve hře příliš neobjeví. Měla by však párkrát zavolat Peterovi. A když už jsme u Petera, tak bude mít společně s Milesem tajnou základnu, kde původně byla Octavius Industries. Zároveň se dočkáme 9 úplně nových obleků a možnosti si převést právě obleky či gadgety/dovednosti z původní hry. Pokud jde o úplně hlavního záporáka hry, ten zůstává neznámý.

Nyní se přesuneme od neoficiálních informací k těm oficiálním. Konkrétně k vyjádření komunitního manažera Insomniac Games, Jamese Stevensona, který na Twitteru potvrdil, že Spider-Man: Miles Morales bude na PlayStationu 5 využívat ray-tracing (sledování paprsků v reálném čase). Můžeme se tedy těšit na pořádnou světelnou show, která hře dodá na kráse.

Co říkáte na všechny ty novinky ohledně Spider-Man: Miles Morales vy? Myslíte si, že jsou zmiňované neoficiální informace aspoň z části pravdivé?

Spider-Man: Miles Morales vyjde koncem letošního roku společně s uvedením PS5 na trh.