Spider-Man: Miles Morales byl jedním z příjemných překvapení včerejší prezentace Sony. Hra určena pro PlayStation 5 se předvedla minutu a půl dlouhým trailerem (k vidění nahoře), z kterého jsme poznali zasněžený New York a hráči se začali ptát, zda nejde o samostatné rozšíření původního Spider-Mana z roku 2018. Kolega Honza to v našem rozsáhlém souhrnu sám zmínil, zatímco video lákalo na nové dobrodružství od studia Insomniac Games.

Simon Rutter, vedoucí obchodního oddělení evropské divize Sony, pro The Telegraph vše objasnil a uvedl, že bychom Spider-Man: Miles Morales mohli nazvat vylepšením a rozšířením původní hry z roku 2018. Miles Morales je podle něj podstatná část, ale došlo také k výraznému vylepšení hry a herního enginu, aby titul mohl využít sílu nového hardwaru. „Myslím, že pro každého je zajímavé vidět, jak se známé hry mohou na PlayStationu 5 změnit,“ dodal Rutter.

Spider-Man: Miles Morales by měl navázat na konec Spider-Mana z roku 2018 s Peterem Parkerem a spojit dějovou linku jedničky a chystané dvojky. Fanouškům pavoučího muže alespoň rychleji uteče čekání na plnohodnotný druhý díl.

Spider-Man: Miles Morales vyjde koncem letošního roku, současně s uvedením PlayStationu 5 na trh.

Původní Spider-Man vyšel s českými titulky na PS4 v září 2018 a obecně šlo o úspěšný titul z pohledu prodejů i hodnocení hráčů a novinářů. Zároveň jde o jednu z nejprodávanějších PS4 exkluzivit – prodalo se více než 13 milionů kusů.

Konzole PlayStation 5, jež využívá speciální SSD disk, byla odhalena včera, mohli jsme se podívat na design a seznámit se s prvními hrami, včetně Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7 nebo Horizon: Forbidden West. Více v našem detailním přehledu.