Máme tu nové informace, screenshoty a gameplay záběry ze Spider-Man: Miles Morales. Nové dobrodružství pavoučího muže od Insomniac Games vypadá na PlayStationu 5 famózně, zkrátka ale nepřijdou ani majitelé PlayStationu 4.

Redakce amerického magazínu Game Informer měla možnost popovídat si přes video chat s vývojáři a obdržela exkluzivní gameplay ukázku z PS5 verze. Na té vidíme boj s prvním bossem. Na začátku hry není Miles moc zkušený, naštěstí má po boku Petera Parkera, společně čelí známému Rhinovi, s nímž se Peter setkal již v původním dobrodružství Spider-Man z roku 2018. Tentokrát ale Rhino využívá několik nových útoků. Volba Rhina jako prvního bosse není náhodná. Tvůrci chtějí hráčům hned na začátku ukázat schopnosti PlayStationu 5, k čemuž se ničivé útoky nosorožce skvěle hodí.

Na doprovodných screenshotech pak vidíme nejen bitvy a pohyb po městě, ale také několik kostýmů Milese Moralese, včetně teplákové soupravy.

Peter zastává roli mentora a nebude v Miles Morales hratelnou postavou. Příběh se odehrává rok po událostech ve Spider-Manovi a Milesovi je 17 let. Už je to tedy rok, co byl Miles kousnut pavoukem, ale své nové schopnosti ještě nemá plně pod kontrolou. Tvůrci vytvořili řadu nových animacích, které mají prezentovat nezkušenost mladého protagonisty i při jednoduchých akcích, jako je například houpání mezi mrakodrapy. Matka Milese stále neví o jeho tajné identitě a často mu volá. Během telefonátů je Miles nucen hledat výmluvy, aby ospravedlnil své zpoždění.

Kromě hlavních příběhových misí nebudou chybět vedlejší úkoly a odemykání nových sběratelských předmětů, včetně dalších kostýmů. Město je stejné, přesto jiné. Harlem na PS5 bude plný života, na ulicích bude více lidí a díky ray-tracingu bude vše realističtější. Také se dočkáme sněhu.

Kreativní ředitel Brian Horton o Harlemu mluví jako o jedné ze nejdůležitějších postav hry. Právě kvůli Harlemu se Miles rozhodl bojovat, za jeho záchranu, za záchranu lidé a toho, co miluje. Není tak divu, že Harlem je duší hry. Potvrzen také byl menší počet protivníků než v původní hře. Potvrzuje se tak, že dobrodružství Milese Moralese je menší.

Miles Morales bude často používat smartphone. Z toho důvodu vývojáři využívají touchpad (dotykovou plošku) ovladače DualSense. Po klepnutí na touchpad otevřete aplikaci Friendly Neighbourhood Spider a najdete v ní jednotlivé zločiny a různé události. K dispozici bude také nový fotografický režim s možností umístit do scény až tři světelné body pro změnu obrazovky. Na výběr bude i více samolepek, rámečků a dalších doplňků.

„Zažij na vlastní kůži vzestup Milese Moralese, který se jako nový hrdina snaží ovládnout své nové a neuvěřitelně úžasné schopnosti, aby se po svém stal Spider-Manem. V nejnovějším dobrodružství ze světa Marvel’s Spider-Man se teenager Miles Morales snaží zvyknout na svůj nový domov a zároveň jít ve stopách svého mentora Petera Parkera, aby se stal novým Spider-Manem. Když se však rozhoří zuřivý boj o moc, který hrozí zničením jeho nového domova, nový hrdina zjišťuje, že s velkou mocí přichází rovněž velká zodpovědnost. Aby Miles dokázal zachránit celý marvelovský New York, bude se muset vžít do Spider-Manovy kůže a osvojit si ji,“ píše Sony.

Přečtěte si také: Vstupte do příběhu Marvel's Spider-Man: Miles Morales díky chystané knize

Co se týče hratelnosti, tak Insomniac Games kladou důraz na 60 snímků za sekundu, ale v dynamickém 4K rozlišení. Druhý režim přepne hru do 4K při 30fps s ray-tracingem a řadou vizuálních efektů. Dobrou zprávou je absence obrazovek s načítáním, dokonce i při rychlém cestování.

„Nech se unést odrazy na budovách generovaných pomocí ray tracingu, vylepšeným osvětlením, stíny a detaily postav. Volitelný režim s frekvencí 60 fps dokonale vdechne život Spider-Manovu světu,“ láká Sony.

Pokud budete hrát na PS4, tak na základním a Slim modelu si hru užijete v rozlišení 1080p při 30fps, zatímco na PS4 Pro je to 4K při 30fps. Obrazovky s načítáním budou podobné těm, které známe ze Spider-Mana z roku 2018.

U PS5 verze nemůže chybět využití ovladače DualSense, konkrétně haptické odezvy a adaptivních spouští. Díky haptické odezvě máte ucítit v rukách každý z úderů Milese Moralese, jeho pavučinových střel a venomšlehů.

Vzestup Milese Moralese: Miles Morales objevuje své explozivní schopnosti, které jej odlišují od jeho mentora, Petera Parkera. Ovládni jeho jedinečné bioelektrické útoky venomšlehy či schopnost skrýt se pomocí kamufláže, společně s úchvatnými akrobatickými kousky metání pavučin, vynálezy a dalšími dovednostmi.

Přečtěte si také: U Spider-Man: Miles Morales potvrzen přenos uložených pozic z PS4 na PS5

Boj o moc: Mezi zlotřilou energetickou korporací a armádou zločinců vybavenou špičkovým vybavením vypukla válka o kontrolu nad marvelovským New Yorkem. Miles, jehož nový domov se nachází v centru tohoto boje, musí pochopit, jakou cenu je třeba zaplatit, aby se stal hrdinou, a rozhodnout se, co obětuje pro vyšší dobro.

Nový domov plný života: Proháněj se v roli Milese zasněženými ulicemi jeho nové čtvrti kypící životem a hledej pocit sounáležitosti. Teprve když se rozostří hranice mezi jeho osobním životem a bojem se zločinem, pozná, komu může důvěřovat a co znamená cítit se někde doma.

Spider-Man: Miles Morales vyjde 12. 11. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Dražší Ultimate edice pro PS5 zahrne také Spider-Man Remastered, který se nebude prodávat samostatně.