Při oznámení Marvel’s Spider-Man: Miles Morales panoval chaos, kdy zástupci Sony mluvili o hře dost zmateně a nedokázali pořádně vysvětlit, zda jde o samostatné rozšíření, pokračování hry z roku 2018 nebo o spin-off.

Simon Rutter, vedoucí obchodního oddělení evropské divize Sony, mluvil o vylepšené a rozšířené verzi původního Spider-Mana z roku 2018 a kreativní ředitel studia Insomniac Games krátce na to prohlásil, že je to samostatná hra, která bude mít menší rozsah než původní Spider-Man. Příběh Milese Moralese lze srovnat s Uncharted: The Lost Legacy. Tím pádem bychom měli čekat příběh na nějakých 5 až 10 hodin, zatímco Spider-Man byl na 15 hodin.

Přečtěte si také: Insomniac Games potvrdili Marvel’s Spider-Man 2 a prozradili detaily o příběhu Milese Moralese

Dnešní spekulace vysvětlují, proč každý mluvil trochu něco jiného. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales má údajně zahrnout remaster původního Spider-Mana. Obě hry mají plně využít možnosti konzole PlayStation 5. Tím pádem můžeme očekávat vylepšený vizuální kabátek, případně nové textury a podporu ray-tracingu. Oficiálně víme, že Miles Morales poběží na PS5 ve dvou režimech, včetně rozlišení 4K při 60 snímků za sekundu.

Tato informace údajně pochází z nadcházejícího čísla amerického magazínu Game Informer. Oficiální cestou bychom se ji tak měli dozvědět v následujících týdnech. Tady se hodí připomenout, že dle nepotvrzených zpráv má mít Sony na 6. 8. v plánu nové State of Play, kde má mluvit o hrách pro PS5.

Každopádně, v Game Informeru se má psát: „Marvel’s Spider-Man: Miles Morales není tradičním pokračováním, protože přichází s remasterovanou verzí Spider-Mana, která plně využívá hardware PS5.“

Vydat kolekci Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a Marvel’s Spider-Man pro PlayStation 5 dává smysl z obchodního hlediska. Spider-Man z roku 2018 je nejprodávanější exkluzivitou PS4 a tímto způsobem může Sony ke koupi své nové konzole nalákat další hráče. Navíc obě hry se odehrávají ve stejné části New Yorku, akorát Miles Morales v zimě.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales vyjde koncem letošního roku, současně s uvedením PlayStationu 5 na trh.