Tož je to opět tady: nový rok, další rok pro Call of Duty a dostatek času na to spekulovat, kam se slavná a nenáviděná/oblíbená série vydá. Předloni nás Sledgehammer Games potěšilo návratem do druhé světové války, vloni Treyarch pokračoval ve své Black Ops podsérii. Jak to bude u Infinity Ward, je velkým otazníkem. Jakmile byla zakončena trilogie Modern Warfare, byly v pořadí díly Ghosts a Infinity Warfare. Nutno podotknout, že oba díly patří k těm hůře hodnoceným dílům série, zejména tedy druhý jmenovaný. Infinity Ward se tak musí letos snažit... 

O jejich díle se v posledních dnech začalo mluvit hlavně kvůli tweetu jedné ze zaměstnankyň, kde se objevil GIF obrázek s lebkou. Ihned se začalo mluvit o sequelu pro Ghosts, který by po příběhové stránce byl na místě, jelikož prostor pro něj byl víceméně jasně nastaven. Call of Duty: Ghosts 2 by ale nemělo být na místě, jak ukazuje několik vodítek.

Zmíněný účet patří komunitní manažerce Infinty Ward a ta lebky a další temnou tématiku sdílí poměrně pravidelně, stačí její účet trochu prolustrovat. Dále tu máme jasnou větu od Jasona Schreiera, redaktora webu Kotaku, který v minulosti párkrát předčasně přišel s informacemi z herního světa. Schreier v debatě na ResetEra dal vědět, že Ghosts 2 nejsou letošním Call of Duty. Jeho slovům by se mohla dát velká váha. 

Hypoteticky bychom se mohli dočkat čtvrtého dílu Modern Warfare. Od Infinity Ward by to byla sázka na jistotu a o možnosti tohoto dílu se pojí i odchod zaměstnanců Respawn Entertainment do Infinity Ward. Ve hře je i remaster Modern Warfare 2, zřejmě nejúspěšnější díl série, o němž se jednu dobu taktéž vedly spekulace, avšak najednou nastalo ticho a zapomnělo se na něj. Jestli by vyšel jako bonus k plnohodnotně novému dílu, je otázka. 

Nové Call of Duty bývá zpravidla oznámeno někdy v květnu, tudíž na spekulace je ještě zhruba čtvrt roku čas. Jestli se zároveň bude jednat o next-gen titul, je opětovně otázka, na jejíž zodpovězení si budeme muset počkat.