Po tom, co konečně vyšel Cyberpunk 2077, se jen těžko bude hledat více očekávaná hra nežli Grand Theft Auto VI. Ačkoliv dosud nedošlo k oficiálnímu představení, drobné náznaky a nekontrolovatelná řada úniků naznačují, že se k nám ze strany studia Rockstar Games žene něco obrovského a všichni bychom byli extrémně překvapeni, kdyby se nejednalo o pokračování slavné městské akce. Našim domněnkám napomáhá i nejnovější únik od anonymního uživatele čínského fóra, který nám podal poměrně zajímavé a konkrétní informace. Nejprve si ale pojďme v rychlosti připomenout, co všechno jsme o GTA VI doposud slyšeli.

CO JSME UŽ SLYŠELI

Nejzajímavější novinky totiž nepřichází z úst uživatelů Redditu, ale přímo od samotných vývojářů či odborné veřejnosti. Největším odkazem na pokračování od studia Rockstar byl pravděpodobně listopadový trailer na aktualizaci pro GTA Online, ve kterém nám vývojáři předhodili souřadnice na prašnou silnici ve Virginii ve tvaru římské číslice 6.

Na začátku letošního roku zase jeden z insiderů, Tom Henderson, na svém Twitteru prozradil, že v GTA 6 budou dva hrdinové a hlavně, že jedním z nich by měla být žena. Své prohlášení ničím nepodložil, a proto je třeba brát ho jen jako další spekulaci. Mnohem konkrétnější novinkou však bylo založení nového patentu na technologii umožňující tvorbu inteligentnějších NPCček společností Take-Two, vlastníkem slavného Rockstar Games. Technologie, která povede k tvorbě umělé inteligence postav s vlastní osobností, by se pravděpodobně mohla představit právě v očekávaném pokračování. Navíc ji měli na starost známí členové z Rockstaru.

Nakonec se vraťme zpátky do minulého roku, kde nám finanční plán společnosti Take-Two Interactive prozradil rok vydání veliké hry některého z jejich vývojářských studií. Díky očekávanému zdvojnásobení rozpočtu pro marketingové účely se předpokládá příchod něčeho velikého v roce 2023. To je také rok, se kterým přichází i nejnovější únik. 

NOVÉ INFORMACE

Zprávy, o kterých v tomto článku budeme mluvit, musíte však brát s velkou rezervou, jelikož uživatel fóra 4chan nemá za sebou žádnou historii a jedná se o naprosto anonymní zdroj. Každopádně jsou zde hned dva důvody, proč tyhle informace vzbudily u fanoušků takový ohlas. Prvním z nich je, že téma s touto relací bylo poměrně rychle vymazáno, což se často nestává. Tím druhým důvodem je samotný autor úniku, který dokázal velice rychle reagovat na různé detailní otázky, a to déle jak hodinu, takže pokud se jedná o podvod, tak musel být extrémně dobře připravený. Přesto zdůrazňujeme: žádný z těchto argumentů nepředstavuje přesvědčivý důkaz autenticity úniku.

V první řadě jsme se dozvěděli, že bychom se měli podívat do Miami a okolních lokací na Floridě. V některých omezených misích bychom se také mohli vrátit do Liberty City. Mapa by měla být méně rozsáhlá nežli ve hře Red Dead Redemption 2, její velikost má však vynahradit hustota. Příběh bude rozdělený do několika kapitol a údajně je nejlepší, který kdy Rockstar vytvořili, i když nebude tak dojemný, jako osud Arthura Morgana.

První dvě kapitoly by nás měly vzít do 70. let, takže do období před událostmi z GTA: Vice City. Hlavní postava je Američan italského původu, kterého tvůrci pracovně nazývají „Ricardo“ (jeho identita by byla obrovským spoilerem), by se mohla setkat se známými postavami, jako je Tommy Vercetti či Ken Rosenberg. Tahle informace úplně nesouhlasí s tím, co dříve prohlásil insider Tom Henderson, nový únik však tvrdí, že myšlenka o hlavní ženské postavě byla probírána v roce 2017, brzy však byla smetena ze stolu, protože nezapadala do celého příběhu GTA. 

Hlavní zápletka GTA VI by měla poskytnout hráčům až 60 hodin zábavy, je ale jasné, že k dispozici bude obrovská hromada vedlejších úkolů a způsobů, jak herní čas pořádně natáhnout. Nový únik třeba zmiňoval surfování. Vývojáři pracují i na mnohem realističtějším systému poškození. Tak například výbuchy budou trhat končetiny a při bližších záběrech budete moci sledovat i různé fragmentace kostí. Těšit se můžeme také na „šílené“ efekty počasí a mnohem dokonalejší umělou inteligenci NPC. To vše v klasickém nekorektním stylu, pro který sérii Grand Theft Auto všichni milujeme.

Nakonec jsme se také dozvěděli, že si na hru budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Představit by se nám totiž mohla nejdříve na jaře roku 2022 a pokud vše půjde podle plánu, tak vydání pro konzole by mělo být někdy v říjnu/októbri roku 2023. Do té doby bychom se však mohli dočkat i nějakých informací o remasteru prvního Red Dead Redemption a možná i Grand Theft Auto: San Andreas

Všechno výše napsané je ale třeba brát s velkou rezervou, jelikož nic z toho nejsou podložené informace. Jedná se tak jen o další velkou spekulaci, jejíž pravdivost budeme moci zhodnotit teprve až po oznámení samotným Rockstarem nebo vydavatelem. Do té doby tak můžeme maximálně diskutovat, jestli by se nám tento scénář líbil či nikoliv.