Vzkaz pro vedení PlayStation Studios, už konečně oznamte datum vydání God of War: Ragnarok a představte remake The Last of Us. V opačném případě se budou lidé a média neustále chytat každého možného i nemožného náznaku.

Jako dnes. Na subredditu r/GamingLeaksAndRumours někdo s přezdívkou akeyjay11 dal svůj seznam přání, v němž má čtyři hry. God of War: Ragnarok je na třetím místě pod Stray a Tunic a před Forspoken. To dotyčného vede k tomu, že pokračování severského dobrodružství Krata vyjde koncem září, případně začátkem října, protože Tunic je potvrzen na 27. 9. 2022 a Forspoken s konzolovou exkluzivitou PlayStationu má datum vydání stanovené na 11. 10. 2022.

Zajímavé je, že Sony na rozšíření této spekulace reagovala a změnila v databázi datum vydání z 30. 9. 2022 a 31. 12. 2022. Takové datum se dává jako předběžné, aby hra figurovala ve výpisu her pro letošního rok.

Nicméně, září jako datum vydání pro God of War: Ragnarok bylo zmiňováno už dříve. Sony své hry uvádí na trh v pátek, takže v úvahu přichází 30. 9., případně 7. 10., ale to je už moc blízko Forspokenu od Square Enix.

Druhá spekulace pochází od méně známého insidera The Snitch. Ten si v poslední době udělal jméno, když na Twitter umístil zprávu s textem Overdose (6. 6., Henderson o údajném hororu od Kojimy napsal o den později) a vyzradil celou sestavu posledního State of Play. Teď na Twitter napsal PART 1 – 02.09.2022 a přidal emotikon ovladače a notebooku. To mnohé vede k dlouho spekulovanému remaku The Last of Us, protože dvojka se jmenovala The Last of Us Part 2 a neoficiálně se mluví, že předělávka bude The Last of Us Part 1.

The Snitch má takto říkat, že remake The Last of Us vyjde 2. 9. letošního roku současně na PlayStation 5 a PC. Pokud je to pravda, tak půjde o první velkou hru od Sony, co bude současně dostupná na konzoli a počítači.

The Last of Us remake dříve naznačovaly pracovní inzeráty Sony a naposledy novinář Jeff Grubb napsal, že příběh Joela a Ellie znovu prožijeme o letošních Vánocích. Tím se obvykle myslí období od konce října.