Polské studio Flying Wild Hog, které je podepsáno za šílenou akcí Shadow Warrior, představilo další šílenost. Space Punks je kooperativní akční RPG v komiksovém stylu zasazené do sci-fi světa. Těšit se můžete na potrhlé postavy.

Space Punks kombinuje hratelnost Diabla, Torchlightu a dalších klasických izometrických akčních RPG s vizuálem připomínající sérii Borderlands od Gearboxu.

„Hra je vytvořena jako živý, dýchající a neustále se měnící svět,“ píše se v tiskové zprávě. „To naznačuje, že by mělo jít o live service titul. Hráči mají možnost získat slávu, věhlas a bohatství plněním lukrativních kontaktů na vzdálených planetách.“

Hlavní postavou je Duke, vesmírný drsňák vyzbrojený minigunem a mečem. Mezi další postavy se řadí antropomorfní prase s dvěma blasterovými pistolemi, žena s chapadly, která mohou probodnout nepřítele, a hmyzovitý zelený mimozemšťan, jenž se může teleportovat a házet bomby.

Space Punks bude v předběžném přístupu ve službě Steamu uvedeno 14. 7. Veřejná beta proběhne během zimy a vydání na konzole je naplánováno na rok 2022. Hra vzniká ve spolupráci s britskou společností Jagex. Tu si vybavíte ve spojení s Runescape.

Studio Flying Wild Hog na letošní rok chystá ještě Shadow Warrior 3 a pracuje také na Evil West.