Na co se mohou těšit příznivci virtuální reality? V nadcházejících měsících pro ně vyjde rail shooter Fracked, survivaly Song in the Smoke a Green Hell, Sam & Max, pokračování I Expect You To Die nebo kooperativní After the Fall. Více v našem souhrnu z Upload VR Showcase.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Fracked

Jednou ze zajímavých her na úvod Upload VR Showcase 2021 byla rychlá rail shooter Fracked - střílečka, v níž se pohybujete po kolejích. Trailer ukázal řadu sekvencí s vysokým tempem akce. Hlavní hrdina se přesunuje z jednoho krytu do druhého a čelí protivníkům ve více či méně běžných situacích, jako je například úsek na lyžích.

Popasovat se musíte povětšinou s robotickými stvořeními pomocí kulometu a pistole. Uvidíme, s jakými zbraněmi nás vývojáři překvapí v plné verzi. Vydání je naplánováno na letošní léto exkluzivně pro PlayStation 4 s PlayStation VR. Hráči na PlayStationu 5 si zahrají díky zpětné kompatibilitě - nezapomeňte, že pro PS VR je potřeba adaptér.

Song in the Smoke

Song in the Smoke je ambiciózní survival dobrodružství. Ve virtuální realitě prozkoumáte prehistorický svět plný podivných zvířat. Budete muset vyrábět nástroje, zbraně, léky a další věci, lovit a bojovat, abyste přežili.

Za vývojem je podepsán známý ilustrátor Katsuya Terada (The Legend of Zelda, Blood: The Last Vampire, The Monkey King) a slibuje atmosférické dobrodružství plné fantastických stvoření a stylizované scenérie působící strašidelně a nadpozemsky.

Vydání Song in the Smoke proběhne během letošního léta pro Oculus Quest, Rift a PS VR.

WALTZ OF THE WIZARD: NATURAL MAGIC

Natural Magic je první rozšíření lehce hororové adventury Waltz of the Wizard, která je dostupná pro PC a PlayStation VR. DLC přidává nové lokace a nové formy magie, které mohou hráči ovládnout. Expanze láká na návštěvu nového hradního nádvoří a tajemný rituální kruh, jenž vám umožní cestovat do nových světů, počínaje bludištěm.

Waltz of the Wizard: Natural Magic vyjde 6. 7. pro Oculus Quest, HTC Vive a PlayStation VR.

Sam & Max: This Time It's Virtual

Poťouchlá dvojice detektivů se vrací. Na reinterpretaci dobrodružství Sama a Maxe ve virtuální realitě dohlíží komiksový výtvarník Steve Purcell a rukopis by měl být vidět také od bývalých členů týmů LucasArts - Peter Chan, Mike Stemmle, Mike Levine, Julian Kwasneski a Jared Emerson-Johnson.

V kůži dynamického dua si budou moci fanoušci ságy dopřát bláznivou zábavu a vyzkoušet řadu aktivit, které budou záměrně přehnané a originální. Po stránce hratelnost bude možné interagovat mnoho objektů a řešit s nimi hádanky.

Sam & Max: This Time It's Virtual se očekává v nadcházejících měsících pro PC.

I Expect You To Die 2

Pokračování špionážní akce I Expect You To Die vyjde během léta letošního roku. V novém traileru se můžeme pokochat noirovým stylem a udělat si menší představu o hratelnosti.

„Vítejte zpátky! Čekali jsme na vás. Zoraxis zatím věří, že jste mrtvý. Využijme toho a zjistěte, co přesně má Zoraxis za lubem a jak chce ovládnout svět. Při misi využijte své elitní špionážní schopnosti a telekinetickou sílu a získejte informace, které Agentura potřebuje, aby zhatila plány doktora Zora,“ dočteme se v popisku hry.

I Expect You To Die 2 bude mít premiéru letos v létě na Oculus Quest, Rift a PlayStation VR.

AFTER THE FALL

Studio Vertigo Games se na Upload VR Showcase pochlubilo novými záběry z kooperativní střílečky After the Fall. Vše se odehraje v dystopické verzi Los Angeles, která je inspirována 80. lety, ale napadena deformovanými tvory, kteří decimují obyvatelstvo. Speciální agenti jsou povolání bránit enklávy přeživších v kalifornské metropoli před hordami nepřátel, kteří hrozí, že civilizace nadobro skončí.

V každé misi se tým dostane do nebezpečných oblastí ovládaných mutanty. Hru očekávejte v následujících měsících pro PC a PS VR.

GREEN HELL VR

Polský horor Green Hell, který se před pár dny z PC a Switche rozšířil na PlayStation 4 a Xbox One, si najde cestu do světa virtuální reality. Přežívání v amazonském deštném pralese má být o to zajímavější. Bohužel, vývojáři jako datum vydání uvádějí pouze brzy pro Oculus a Steam.

SNIPER ELITE VR

8. 7. letošního roku si majitelé Oculus Quest, HTC Vive a PlayStation VR mohou užít virtuální odstřelování a sledovat brutální rentgenovou killcam, která se u série Sniper Elite stala ikonickou.

Ve Sniper Elite VR na vás čeká 18 hratelných misí a hodiny zábavy. Využít můžete stealth a mazanost, abyste přemohli nepřátelské jednotky a jejich vozidla. Při tom budete mít k dispozici autentické zbraně druhé světové války, včetně pušek, samopalů, pistolí, brokovnic, granátů a výbušnin.

Windlands 2

Hra s prozkoumáváním prostředí, vystřelovacími háky a pohledem z vlastních očí. Vraťte se do světa Windlands, ať už sami, nebo s přáteli. Vyzbrojení vystřelovacími háky a lukem létejte rozvalinami zničeného světa. Vydejte se zničit gigantické titány a zachraňte svět před starodávným nebezpečím.

DEMEO REALM OF THE RAT KING 

RHYTHM OF THE UNIVERSE: IONIA

LARCENAUTS

ONE IN THE MOKE

AGAINST

PUZZLE BOBBLE 3D

Letos na PlayStation VR.

UNPLUGGED

INDA HOOP 

TRAFFIC JAMS

Nerf Ultimate Championship

Township Tale

Blaston Crack Down

PISTOLWHIP