Máme za sebou další velkou prezentaci, tentokrát věnovanou PC hrám a zejména menším titulů, které ale nejsou k zahození. Ukázalo se Chivalry 2, Dying Light 2, Humankind, Orcs Must Die! 3, Icarus či Hello Neighbor 2.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

CHIVALRY 2

First-person slasher Chivalry 2 je sice už venku, přesto dostal prostor i na PC Gaming Show. Prezentace se zaměřila na obsahové aktualizace. Vydaná hra podle slov vývojářů představuje základy, na kterých budou dále stavět. Chystají celou řadu bezplatných aktualizací, díky kterým se herní obsah rozroste až na dvojnásobek.

Můžete se těšit i na mapy z jiných období středověku. Dosud se bojovalo především v kulisách raného středověku, teď vývojáři pracují na obsahu, který je inspirován vrcholným až pozdním středověkem, kdy už jsou brnění o něco propracovanější. Každá mapa tak v podstatě představuje nový herní mód. Už brzy by se měla ve hře objevit nová mapa s názvem Galencourt, což je bohaté město s přístavem. „Budete si připadat, jako byste obléhali londýnský Tower,“ slibují vývojáři. S novou mapou hru rozšíří také nové zbraně a nový styl boje.

DODGEBALL ACADEMIA

Sportovní RPG o Ottovi, začínajícím studentovi vybíjené, který se - v pravé formě hlavní postavy - chce stát nejlepším mistrem ve vybíjené. „Kdo by neměl rád příběhy o outsiderech?“ ptá se tisková zpráva a informuje o zápasech 3v3.

Dodgebal Academia vyjde v srpnu letošního roku na PC, PS4, Xbox One a Switch.

DYING LIGHT 2: STAY HUMAN

Na PC Gaming Show se také ukázala zombie akce Dying Light 2. Moc nového jsme ze hry bohužel neviděli, ale dozvěděli jsme se základní příběhové pozadí hlavní postavy Aidena, který se snaží během událostí hry najít svou ztracenou sestru.

HUMANKIND

Frankie Ward, moderátorka PC Gaming Show, je součástí uzavřené bety strategie Humankind.

ORCS MUST DIE! 3

Poslední díl Orcs Must Die! s podtitulem Unchained se mezi fanoušky série moc neuchytil. Jejich přízeň si ovšem pokusí získat Orcs Must Die! 3, které bylo ukázáno během dnešní PC Gaming Show.

Studio Robot Entertainment se tedy vrací s jejich tower defense sérií, jež se hraje z pohledu třetí osoby, a jak už tomu název napovídá, budete se bránit proti hordám orků, ogrů, koboldů a další podobné havěti. Sami nebo v kooperaci s jedním kamarádem si tak připravíte své zbraně a pasti, s jejichž pomocí se pokusíte odrazit vlny nepřátel. 

Hra také přichází s nějakými novinkami. Jednou z nich jsou Válečné scénáře, které posouvají tower defense na úplně jiný level, a přidávají celé hře na velkoleposti. Další z nich jsou Mountable War Machines. Titul mimo jiné nabídne příběhovou kampaň, která se odehrává 20 let po událostech druhého dílu. 

Orcs Must Die! 3 původně vyšlo minulý rok exkluzivně pro Google Stadia, klasicky na PC ale dorazí již 23. 7.

VAMPIRE THE MASQUERADE – SWANSONG

V temné chodbě zchátralé nemocnice bije zlověstné srdce. Tlumený smích ztracené dcery se míhá v útržkovitých vzpomínkách. Odplatu, které je schopna matka odtržená od svého upířího potomka, nelze brát na lehkou váhu.

Nový trailer na Vampire: The Masquerade – Swansong dává nahlédnout do zákulisí postavy Leysha z klanu Malkavianů. Sledujeme její smutné úvahy o frustraci skrze nevinnou hru na schovávanou, která se nyní zvrhla v zoufalou touhu být se svým ztraceným dítětem. A dostáváme jen ochutnávku vzteku, který se v ní vzmáhá, když pátrá po těch, o nichž bychom se mohli domnívat, že jsou za jejich odloučení zodpovědní.

WARTALES

WarTales je drsný žoldácký epos od tvůrců Northgard, Evoland a Darksburg ze studia Shiro Games. Jedná se o strategii ze středověkého prostředí, ve které budete velet žoldánckému oddílu a budete mít za úkol zajistit mu potravu a plat při prozkoumávání morovou epidemií zničených království. Do toho se mísí survival a manažerský simulátor. Bitvy budou tahové.

Demo WarTales bude dostupné na Steamu od 16. do 22. 6. 2021.

IXION

Nová IP od francouzských Bulwark Studios (autoři hry Warhammer 40,000: Mechanicus), se prezentovala formou CGI traileru, ve kterém jakýsi vizionář popisuje neutěšený stav planety Země a představuje plány na kolonizaci vesmíru. Při testu vesmírné stanice, které má pátrat po nové planetě, ovšem dojde nedopatřením ke zničení Měsíce. 

Touto scénou prezentace skončila. Z dalších zdrojů ale víme, že Ixion má být strategickou hrou s prvky survivalu. Vývojáři se přiznávají k inspiraci Frostpunkem. Většinu času strávíte přímo na stanici, budete ji rozšiřovat, zvelebovat a také se starat o její obyvatele. Pokud s vámi ale kolonisté nebudou spokojeni, může se stát, že vás sesadí z pozice kapitána. Další povinností hráče je průzkum vesmíru, ať už za účelem hledání nového domova nebo těžby zdrojů. 

Ixion vyjde v roce 2022.

HELLO NEIGHBOR 2

Ukazuje se nám pokračování stealth hororové hry Hello Neighbor, která rozehrává nový příběh o sousedech se značnými hraničními problémy. Hello Neighbor 2 rozšiřuje koncept původního titulu – dítě uslyší křik vycházející z vedlejšího domu, vloupá se dovnitř, aby zjistilo, co se děje, a pak se musí vyhnout rozzlobenému sousedovi a utéct.

To vše se odehrává v městečku Raven Brooks, které trpí sérií vražd a záhadných zmizení. Z toho důvodu se rozhodnete přijít všemu na kloub, což znamená sledovat lidi a vnikat do jejich domů, abyste zjistili, co mají za lubem.

KILLING FLOOR 2

Killing Floor 2 prostřednictvím události Interstellar Insanity zavede hráče na vzdálenou výzkumnou základnu na Měsíci, kde musí zjistit, proč je tam najednou takové ticho. Jak správně očekáváte, stanice se odmlčela kvůli zombíkům. Naštěstí budete mít k dispozici dvě nové zbraně: HRG Bastion a HRG Blast Brawlers.

Moonbase mapa se vším všudy bude spuštěna 22. 6.

FAR CHANGING TIDES

Indie studio Okomotive přichází s adventurou pojmenovanou Far: Changing Tides. Ta přímo navazuje na jejich předchozí titul, který se jmenoval Far: Lone Sails, až na to, že tentokrát vyměníme zničené pláně za tajuplné vody. Těšit se můžete na adventuru v níž budete hledat součástky, abyste udrželi svou loď na vodě, zatímco se budete prohánět atmosférickým prostředím. 

Far: Changing Tides dorazí koncem tohoto roku na PC skrze Steam a Epic Games Store.

RAWMEN

Rawmen je akční střílečka z pohledu třetí osoby, ve které po sobě budete házet jídlo. Nadešel ten nejvyšší čas na využití síly jídla, což využijete v různých herních režimech, které hra nabídne. Až v osmi hráčích se utkáte v režimu Claim Chowder, ve kterém budete bránit hrnec polévky, Team Meatball, kde na vás čeká kradení vlajky, či Broth Battle, což je klasický deathmatch. 

Rawmen zatím nemá stanovené datum vydání. Hra ale dorazí na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a PlayStation 5.

THEY ALWAYS RUN

They Always Run je kyberpunkový side-scrolling vesmírný western, v němž se vžijete do role mimozemského lovce odměn, který putuje napříč galaxií a hledá práci. Jistě, může to znamenat jen převážení nákladu nebo získávání cenných pokladů – ale přiznejme si, že většinu času budete hackovat a prosekávat se zločineckými hrdlořezy.

Naštěstí počet vašich mimozemských končetin není jen kosmetický. Aiden (mimozemšťan se jmenuje Aiden, ano) je něco jako multitasker, který svou třetí ruku používá jak k vrhání nepřátel v boji, tak k manipulaci věcmi v prostředí.

GLOOMWOOD

Chybí vám pořádný immersive sim nebo třeba nový Thief? Demoverzi hry Gloomwood jsme si měli možnost vyzkoušet před rokem v rámci akce Steam Game Festival 2020. Poté se New Blood odebral do pozadí se zpětnou vazbou od hráčů. V novém videu můžeme vidět hezčí grafiku a nové zbraně. Nepřátelé teď navíc mluví…

SILT

Spojte si artistický styl a děsivou atmosféru Limba s podvodní explorací her jako Abzu nebo Subnautica a vyjde vám Silt. Trailer nám nastínil, že budete hrát za průzkumníka pod vodou – ale je tu háček. Budete se moci převtělit do mnoha podvodních bytostí. Od malých rybiček po podivné monstrozity.

Jedná se o první počin nového studia Spiral Circus, které plánuje tuto hru vydat začátkem roku 2022.

WARHAMMER 40,000: CHAOS GATE – DAEMONHUNTERS

Na PC Gaming Show 2021 se nám připomenulo taktické tahové RPG ze světa Warhammeru 40,000 jménem Chaos Gate - Daemonhunters. V pokračování, které dorazí téměř 25 po jedničce, hráči zažijí nelítostný a nemilosrdný boj 41. tisíciletí a budou sledovat cestu elitních válečníků z pera Aarona Dembski-Bowdena, autora fantasy bestsellerů.

LUMBERHILL

To si tak žijete poklidný život obyčejného dřevorubce a co se nestane. Příroda se spikne proti vám. V této multiplayerové hře budete muset spolupracovat a vydobýt si tak opět vládu a být pánem tvorstva. Jenom pozor! Proti vám půjdou nejen zvířata, ale i piráti a šíleně protivné opice. Hra má také možnost hrát proti ostatním spoluhráčům a kdo dřív ovládne matku přírodu, ten vyhrává.

TINYKIN

Roztomilá hopsačka Tinykin kombinuje 2D kreslené modely s 3D prostředím. Hlavním hrdinou je mladý vědátor, který se nedopatřením zmenšil na velikost mravence. Vizuální stránka je sice originál, ale hra samotná evidentně čerpá inspiraci z Mijamotovy série Pikmin. Zmenšený vědec má totiž k dispozici armádu barevných mimozemšťanů, kteří mu pomáhají s překonáváním překážek a řešením puzzlů. Někteří dokážou stěhovat předměty, jiní zase vytvoří žebřík či most. Co barva, to jiná schopnost. Prostě jako v sérii Pikmin.

Hra Tinykin vyjde v příštím roce.

CHERNOBYLITE

Není to STALKER, není to Fallout, ale vypadá to dobře. Tak to je Chernobylite, v němž se musíme dostat přes okupační vojenské síly do jaderné elektrárny v Černobylu. Při tom bude nutné přežít v nebezpečném zamořeném světě. Z toho důvodu budete nutné stavět, vylepšovat a pečovat o svou základnu.

ARBORIA

Studio Dreamplant přichází s indie rogue-like souls-like titulem nazvaným Arboria. V roli válečníka z kmene Yotun se pustíte do náhodně generovaných podzemí, v nichž se střetnete s různými nepřáteli. K jejich zneškodnění vám poslouží vaše Symbiotic zbraň a mutace, díky nimž budete silnější a silnější. Kromě klasických nepřátel na vás čekají také nebezpeční bossové. 

Arboria je v tuhle chvíli na Steamu v předběžném přístupu a plnohodnotné vydání je plánováno na letošní srpen/august.

NEXT SPACE REBELS

Next Space Rebels si můžete splést s nedodělanou verzí Kerbal Space Program, ale tohle není přímočarý simulátor o stavění raket. Má příběh o fiktivní hackerské skupině Next Space Rebels, která vyzývá celosvětovou komunitu, aby sama stavěla a vypouštěla rakety a mohla tak zřídit nezávislý internet s vlastními satelity. V tomto smyslu je hra aktivistickou zprávou o demokratizaci vesmíru a současném stavu internetu. Vyjde na podzim 2021.

EVE ONLINE ACADEMY

Eve Online už tu s námi pár let je a s tím množstvím obsahu, který ve hře najdete, rozhodně není nejjednodušší se vše naučit. Vývojáře tak napadlo, že by byl dobrý nápad spustit tutoriál na steroidech, který pomůže všem nováčkům se rychleji do všeho vžít.

Stránka Eve Academy všem nováčkům velmi pomůže přežít jejich první týdny ve hře. Vývojáři navíc slibují, že Akademie bude neustále aktualizována a upravována, zatímco se bude samotná hra vyvíjet.

LEMNIS GATE

Časová smyčka v kooperativní first-person střílečce Lemnis Gate je zajímavá. Má pouhých 25 sekund. Pokud vás zaujme, vyjde 3. 8. letošního roku. Veřejná beta bude v červenci.

GIGABASH

Malajské nezávislé studio Passion Republic Games přichází s novým kaiju brawlerem pro čtyři hráče s přehnanými úkoly a transformace. Seznamte se s GigaBash.

NARAKA: BLADEPOINT

Za 20 dolarů/eur se 12. 8. začne prodávat battle royale akce Naraka: Bladepoint.

ICARUS

Dean Hall, tvůrce DayZ, ze svého studia RocketWerkz přiblížil survival Icarus formou nového mrazivého traileru, který vyzval hráče k boji s ledním medvědem.

První kapitola hry vyjde 11. 8. 2021 na PC.

JURASSIC WORLD: EVOLUTION 2

LAKEBURG LEGACIES

SONGS OF CONQUEST

Hra Songs of Conquest byla oznámena na PC Gaming Show už v roce 2019, vyjde ale až začátkem příštího roku (na Steamu, GOGu a Epic Games Store). Kromě upřesnění vydání jsme se letos dočkali také nového videa, ze kterého na nás hra působí jako variace na Heroes of Might and Magic s pixelartovou grafikou. O klon se ale nejedná, Songs of Conquest přichází s vlastními nápady. Jako příklad můžeme uvést systém magické esence, kterou hráč čerpá netradičně ze svých jednotek. Složení armády má dokonce vliv na podobu magické energie. 

Vedle vašeho království se v herním světě nachází další čtyři frakce. Každá má specifické vlastnosti, jednotky a prostředí, ve kterém žije. Příběhová kampaň se dá hrát nejen v singlu, ale i v multiplayeru (lokální i online). Součástí hry bude také editor pro vytváření vlastních dobrodružství, včetně vlastních dialogů, eventů a dokonce můžete ovlivňovat i hudbu. 

CITIZEN SLEEPER

Probuď se, je čas. Vstaň a rozhodni, kterou cestou se dneska vydáš.

Pokud jste i tak zmatení, nevadí. Celá tato hra je totiž založená na gamblingu. V celé vesmírné stanici nenajdete jediného tvora, který by neholdoval kostkám. Pokaždé, když vstanete, tak se celý den bude odvíjet od vašeho hodu kostkou.

Na začátku každého cyklu hodíte sadou kostek a podle toho, jak váš hod dopadne, tak se rozloží úkoly akce během jednoho průběhu. Bude jen na vás, v jakém pořadí si zvolíte postup, a která událost bude mít největší prioritu, abyste rozluštili tuto záhadu.

Tohle všechno se bude odehrávat na vesmírné stanici Eye, která oplývá spoustou barů, obchodů a všeho možného. Jelikož jste věční spáči, bude vás každou chvíli někdo budit, abyste vykonali ty nejroztodivnější úkoly, které jen existují. Vaším cílem bude vymanit se z tohoto podivného cyklu a postavit se autoritám a zachránit tak sebe, vaši nebohou chátrající lidskou schránku.