Nintendo ukázalo The Legend of Zelda Breath of the Wild 2, Life is Strange: True Colors a Life is Strange Remastered Collection, Legend of Zelda: Game and Watch System, Metroid Dread, Super Monkey Ball: Banana Mania a další. Na spekulovanou výkonnější verzi Nintenda Switch s označením Pro nedošlo.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

THE LEGEND OF ZELDA BREATH OF THE WILD 2

Nintendo nezapomnělo na svůj velký hit. Během Nintendo Directu na E3 2021 jsme se mohli podívat na záběry z The Legend of Zelda Breath of the Wild 2. Bohužel, definitivní datum vydání chybí. Zatím se musíme spokojit s tím, že pokračování Zeldy má podle předpokladů dorazit v roce 2022 exkluzivně na Nintendo Switch. Samozřejmě může dojít k odkladu, proto japonská společnost hru přímo neslíbila na příští rok.

Zajímavé je, že část hry se odehrává v oblacích. „Vraťte se do království Hyrule a na oblohu nad ním,“ uvedlo Nintendo u videa.

SUPER SMASH BROS. ULTIMATE X TEKKEN

Vraťme se na začátek Nintendo Directu na E3 2021. Ten začal oznámením spolupráce mezi Super Smash Bros. Ultimate a Tekkenem. Do populární crossoverové bojovky z roku 2018 se podívá Kazuya z Tekkena.

LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS A LIFE IS STRANGE REMASTERED COLLECTION

Budoucnost série Life is Strange nevynechá ani Switch. Na konzoli od Nintenda vyjde jak zbrusu nový díl, tedy Life is Strange: True Colors, tak remaster prvního dílu a prequelu Before the Storm. True Colors dorazí na Switch ve stejný den jako na ostatní platformy, tedy 10. září/septembra 2021. V případě Life is Strange: Remastered Collection jsme se pouze dozvěděli, že vyjde do konce roku. Na ostatních platformách si oba remastery zahrajeme 30. září/septembra.

MARVEL'S GUARDIANS OF THE GALAXY

Herní adaptace Strážců Galaxie od tvůrců Deus Ex: Human Revolution ze studia Eidos Montreal vyjde i na Switch, a to 26. října/októbra 2021. Ten samý den vyjdou Marvel’s Guardians of the Galaxy i na ostatní platformy. Hra byla odhalena teprve předevčírem, přičemž slibuje singleplayerovou akční adventuru, v níž se ujmeme role Petera “Star-Lorda” Quilla, v jehož roli povedeme tým Strážců Galaxie. Vývojáři slibují důležitost vašich voleb, akční hratelnost a pořádný soundtrack a naopak se dušují, že po neúspěchu Marvel’s Avengers nedojde po vydání na DLC ani mikrotransakce.

DOOM ETERNAL: THE ANCIENT GODS - PART ONE

První příběhové DLC pro DOOM Eternal vyjde na Switch ještě dnes. Na ostatních platformách je tento přídavek, který dějově přímo navazuje na události základní hry, k dostání od loňského podzimu, a to ve formě DLC i samostatně spustitelného produktu. Informace o tom, zda Nintendo umožní Bethesdě a studiu id Software stejný přístup, zatím nejsou k dispozici. Dá se nicméně předpokládat, že dříve či později dorazí na Switch také druhé DLC, nazvané DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two.

WORMS RUMBLE

Nejnovější díl ze série Worms, který již zavítal na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, se podívá na Nintendo Switch. Navíc nebudete muset čekat nijak dlouho, jelikož Worms Rumble dorazí již 23. června/júna společně s novou mapou a exkluzivní skinem, který bude dostupný pouze pro majitele této konzole.

HYRULE WARRIORS: EXPANSION PASS

Nová várka dodatečného obsahu míří do akční hry Hyrule Warriors. Očekávat můžete příchod nových postav a zbraní.

THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD HD

Máme tady nové gameplay záběry z hraní remasterované verze Skyward Sword.

LEGEND OF ZELDA: GAME AND WATCH SYSTEM

Nový systém Game and Watch je věnovaný sérii The Legends of Zelda, nabídne původní hru, stejně jako Link's Adventure a GameBoy verzi Link's Awakening. Těšit se můžete už letos v listopadu

TWO POINT CAMPUS

Novinka Two Point Campus od tvůrců populárního Two Point Hospital přichází i na Switch. Hra se soustředí na simulaci vysokoškolského života, prožijte všechny strasti i slasti a užijte si podivného každodenního života v této netradiční hře.

Hra vyjde na Nintendo Switch v roce 2021.

FATAL FRAME: MAIDEN OF BLACK WATER

Během E3 prezentace Nintenda se nám odhalila další hra z původní platformy Wii U, která míří na Nintendo Switch. Kdy přesně, zatím nevíme, ale můžeme ji čekat již tento rok. V této hororové hře využijeme fotoaparát v boji proti duchům. Zahrajeme si za tři postavy, které musí porazit Black Water - tajemnou zlou sílu, která se snaží zkazit okolní duchy.

Krom toho, Fatal Frame: Maiden of Black Water vyjde letos i na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC.

METROID DREAD

Sice se očekávalo, že se na Nintendo Directu objeví nové informace ohledně Metroid Prime 4, ovšem místo toho jsme se dočkali zcela nové hry. Ta ponese jméno Metroid Dread a vrátíme se v ní do klasického 2D prostředí. Poslední 2D Metroid titul vyšel téměř před 19 lety, takže je tohle skvělá novinka. 

Příběh se odehrává po událostech Metroid Fusion a pustíte se v něm do prozkoumávání podivné planety ZDR. Ta je ohrožována zlou mimozemskou rasou a zrádnými roboty. Samus je silnější než kdy dřív, ovšem zvládne si poradit s roboty E. M. M. I., kteří se jí snaží ulovit?

V průběhu hraní se můžete těšit na staré známé schopnosti, překonávání překážek a nebezpečné nepřátele. Navíc se jedná o metroidvania žánr, takže dojde také na schopnosti, které vám postupně budou otevírat cesty, ke kterým jste dříve neměli přístup. 

Metroid Dread vyjde 8. 10. exkluzivně na Nintendo Switch. 

MARIO + RABBIDS: SPARKS OF HOPE

Nintendo připomnělo hru Mario + Rabbids: Sparks of Hope od Ubisoftu. Pokračování tahové strategie, která spojuje světy Maria a Rabbids, se na Nintendu Switch objeví v roce 2022.

JUST DANCE 2022

Nintendo Direct na E3 2021 potvrdil vydání Just Dance 2022 od Ubisoftu na Switch.

SUPER MONKEY BALL: BANANA MANIA

5. 11. letošního roku nejen na Nintendo Switch, ale také na PC, PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One vyjde Super Monkey Ball: Banana Mania od společnosti Sega. Titul se bude prodávat za 39,99 dolarů/eur pro konzole a za 29,99 dolarů/eur pro PC.

AiAi a jeho hvězdná sestava opičích kamarádů se snaží překazit nekalé plány zlého opičího vědce Dr. Bad-Boona. V novém dobrodružství série Monkey Ball máme čekat moderní grafiku a funkce, strhující příběh ve stylu komiksu, lokální kooperaci pro čtyři hráče, online výzvy a žebříčky a spoustu nových hratelných postav.

MARIO PARTY SUPERSTARS

Mario Party se vrací s pěti klasickými deskovkami z her Mario Party pro Nintendo 64. Všechny si užijete v kolekci Mario Party Superstars na Nintendu Switch od 29. 10. letošního roku. Vrací se 100 klasických miniher z titulů pro Nintendo 64 a Nintendo GameCube a další.

WARIOWARE: GET IT TOGETHER!

Směsice neobvyklých miniher čeká na majitele Nintenda Switch od 10. 9. 2021 ve hře WarioWare: Get it Together. Grafická stránka připomíná komiks.

ASTRIA ASCENDING - THE FATED EIGH

JRPG titul Astria Ascending - The Fated Eight od Artisan Studios vyjde 30. 9. letošního roku, nejen na Nintendo Switch, nýbrž také na PC, PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

SHIN MEGAMI TENSEI V

Shin Megami Tensei V má stanovené datum vydání na 12. 11. letošního roku exkluzivně na Nintendo Switch.

DANGANRONPA

Detektivní interaktivní novela Danganronpa letos slaví své desáté výročí, takže se v kolekci obsahující všechny dosud vydané díly podívá na Nintendo Switch. Titul dorazí koncem tohoto roku. 

MARIO GOLF SUPER RUSH

Mario Golf Super Rush v novém gameplay traileru ukázal módy, které si budete sami nebo s přáteli užívat na Switchi.

Hra bude po vydání dostávat bezplatné aktualizace s dalším obsahem v podobě golfových hřišť a postav.

ADVANCE WARS 1+2: RE-BOOT CAMP

Hry Advance Wars a Advance Wars 2: Black Hole Rising se vracejí v jednom balení, kompletně přepracované pro Nintendo Switch, kde je čekejte 3. 12.

DRAGON BALL Z KAKAROT

Akční RPG ze světa Dragon Ball Z vyjde 24. 9. na Nintendo Switch.

THE STRANGE BRIGADE

Kooperační střílečka, která hráče vyzve, aby zničili starověkou egyptskou mumii, vychází dnes na Nintendo Switch.

CRUIS’N BLAST

Arkádové závody Cruis’n Blast vyjdou během letošního podzimu na Switch.