Stejně jako minulý rok, i letos uspořádaly společnost 3D Realms a 1C Entertainment speciální akci Realms Deep, na níž se nám představila řada převážně retro a nezávislých her, stejně jako několik aktualizací již vydaných her. Na ukázkách a odhalení nových titulů se tu rozhodně nešetřilo a ve výsledku došlo na ukázky více než 150 her.

Přečtěte si také: 3D Realms údajně připravuje hru v enginu prvního Half-Life

Upřímně řečeno, od tohoto souhrnu jsme původně chtěli více. Opravdu jsme chtěli k Realms Deep přistoupit jako například ke konferencím v rámci výstav E3 a Gamescom a nabídnout celistvý přehled, v němž na jednom místě najdete všechno důležité. Proto jsme zprvu zpracovávali téměř každé jednotlivé video. Jakmile však začalo být jasné, že smršť videí ani po několika hodinách jen tak neustane, přestali jsme souhrn nafukovat. Níže tedy najdete jen jakýsi výcuc z převážně první poloviny celé akce. Na některé další novinky se zaměříme v samostatných článcích a jiné bude bohužel nutné vyzobat v záznamu akce, který najdete na samém konci přehledu, jelikož tato stránka bohužel není nafukovací. Postupem času by také jednotlivá videa měla být k dispozici na YouTube kanále 3D Realms. Ale na nás vinu neházejte. Obviňujte ty, které napadlo uspořádat několikahodinovou akci s představením více než 150 her...

KVLT

Kvlt je střílečka, v níž se zúčastníme obskurnější a špinavější verze druhé světové války. Ve srovnání s mnoha jinými akčními projekty, které byly v průběhu Realms Deep ukázány a které uvidíte níže, tato hra dělá modernější dojem. Jak dokazují například záběry ze zákopů či rozlehlých chrámů. Chybět nebude ani pořádná nálož okultní tematiky a nadpřirozena.

EXOCIDE

Retro střílečka Exocide láká zejména na estetiku z počátku tohoto tisíciletí a správu dvou silných sad zbraňových systémů, s nimiž budete likvidovat zástupy nepřátel. V programu Early Access na Steamu se má objevit již brzy.

STELLAR VALKYRIE

Nejen příznivcům série DOOM snad není třeba představovat GZDoom, port a rozšíření enginu, který pohání původní díly této nesmrtelné série. S využitím GZDoomu nyní vzniká hned několik plnohodnotných her, například praštěná střílečka Stellar Valkyrie zahrnující zkoumání planet, vylepšování výbavy nebo boj s mimozemšťany.

MY FRIENDLY NEIGHBORHOOD

Survival, v němž bojujete s loutkami jako vystřiženými ze Sezame, otevři se. To je My Friendly Neighborhood.

FORGIVE ME FATHER

Forgive Me Father je retro horovová střílečka inspirovaná knihami H. P. Lovecrafta. V Early Accessu na Steamu se objeví již v průběhu října/októbra 2021.

Přečtěte si také: Embracer Group koupila 3D Realms a další firmy

SUPPLICE

Retro střílečka Supplice vyjde v průběhu roku 2022, přičemž je zajímavá především tím, že ji má na starosti tým složený z veteránů vývoje stříleček a tvorby modů pro sérii DOOM.

BLOOD WEST

Pro ty, kterým nevoní všechno to sci-fi a fantasy, je tu retro střílečka Blood West. Jak už napovídá její název, podíváme se v ní na divoký západ. Nepočítejte však se snahou o realističnost, takže se připravte na to, že mimo jiné zde budete likvidovat i démony a další hrůzy. Datum vydání v tomto případě neznáme.

SKULLSTONE

Po náloži stříleček přichází tradiční dungeon crawler nazvaný jednoduše Skullstone. V této hře povedeme skupinu dobrodruhů do říše v podsvětí ve snaze najít slávu, zlato i řešení prastaré nemoci, která stíhá město na povrchu. I Skullstone vyjde v průběhu příštího roku.

RAYZE

Za zmínku stojí, že Supplice, Blood West a Skullstone vydá společnost Hyperstrange. Přehled titulů, jež má Hyperstrange na starosti, uzavírá představení hry RAYZE na principu skillrunner. Nadliské reflexy a super-rychlá přesnost naučená ve střílečkách má však být v tomto případě pouze vítaná, nikoliv žádoucí, jelikož se tvůrci snaží o spojení hardcore i casual přístupu. To všechno s řádným hudebním doprovodem a ještě letos.

ČESKÁ STŘÍLEČKA HROT LÁKÁ NA DRUHOU EPIZODU

SELACO, STŘÍLEČKA POHÁNĚNÁ GZDOOMEM, V NOVÝCH ZÁBĚRECH

GAMEPLAY TRAILER VNADÍ NA STŘÍLEČKU UNLEASH HELL

STŘÍLEČKA DREAD TEMPLAR JE ODE DNEŠKA K DISPOZICI V EARLY ACCESSU NA STEAMU

PRODEUS S NOVÝM HUDEBNÍM DOPROVODEM, MAPAMI A KOOPERATIVNÍM MÓDEM

ULTRAKILL ČEKÁ NOVÉ ROZŠÍŘENÍ

WARCRY: CHALLENGES ZVE DO UZAVŘENÉ BETY

EXPANZE THE BLACK LABYRINTH PRO AMID EVIL SLIBUJE NOVÉ ZBRANĚ, NEPŘÁTELE A ÚROVNĚ

SANDSIAH UKAZUJE ZÁBĚRY Z ALFA VERZE

UNFORTUNATE SPACEMEN – AKTUALIZACE 1.5

KOOPERATIVNÍ RIPOUT V NOVÉM TRAILERU

INKEEP NABÍZÍ PŘÍJEMNOU HOSPODSKOU ATMOSFÉRU

WHITE HELL LÁKÁ NA EARLY ACCESS

RETRO STŘÍLEČKA INCISION V NOVÉM TRAILERU

KUR JE K DOSTÁNÍ V EARLY ACCESSU NA STEAMU

PROJECT DOWNFALLHÝŘÍ BARVAMI

SPRAWL NEŠETŘÍ S KRVÍ ANI ZPOMALENÍM ČASU

NEON BEASTS VSTÁVAJÍ Z POPELA KICKSTARTERU

BRUTAL FATE PŘIBLIŽUJE PŘÍBĚH

HYPERVIOLENT LÁKÁ NA BRUTÁLNÍ RETRO

DEAD GAEM NENÍ PŘEKLEP V NÁZVU

A.W.O.L., SAMOSTATNÁ TOTÁLNÍ KONVERZE DUKA NUKEMA 3D, PŘIPOMÍNÁ NEJEN CALL OF DUTY

CHASING STATIS NÁS SEZNAMUJE S DABINGEM

COMPOUND FRACTURE SPOJUJE AKCI, HOROR A SURVIVAL

GRIMCURSE NABÍZÍ NÁSILNOU KOMBINACI RPG A STŘÍLENÍ

PERISH JE STŘÍLEČKA PRO 4 HRÁČE

FISH PERSON SHOOTER ZAUJME NEJEN NÁZVEM

FORTUNE'S RUN V PŘÍBĚHOVÉM TEASERU

ZÁZNAM Z AKCE REALMS DEEP 2021