Pár šílených dnů máme za sebou. Byli jsme zasypáni všelijakými oznámeními, trailery a gameplay záběry z letošního, nevšedního Gamescomu. Ten se z výstaviště v německém Kolíně nad Rýnem přesunul do digitálního světa.

Jeden by se v takovém návalu novinek mohl ztratit a přehlédnout něco zajímavého. Proto jsme se rozhodli vám přinést souhrn toho nejlepšího a nejzajímavějšího z uplynulých dnů. Začínáme:

Apple smazal vývojářský účet Epic Games a odstranil všechny hry studia z App Store - Společnost Apple dodržela své slovo a 28. 8. nadobro uzavřela vývojářský účet Epic Games v App Store a odstranila všechny hry a aplikace studia z platformy. Naštěstí podpory Unreal Enginu se krok Apple netýká.

90VTEŘIN: Steam spouští novou cenzuru! - Proběhl Gamescom Opening Night Live a tak se na nás novinky sypaly plnou parou. My jsme si s tím ovšem poradili a ještě jsme zvládli obohatit seznam cenzurovaných slov na Steamu a to pod 90VTEŘIN!

Přečtěte si také: Zahráli jsme si Mafia: Definitive Edition s českým dabingem

Bezplatný český survival Vigor vyjde na PS4, PS5 a Switch - Survival akce zaměřena na loot od Bohemia Interactive, autorů série Arma a hry DayZ, se podívá v bezplatné verzi na Nintendo Switch, PlayStation 4 i PlayStation 5.

Sony zvažuje vydání dalších her na PC a zajímá se o akvizici vývojářů - Chtěli byste si po Death Stranding a Horizon: Zero Dawn na počítači zahrát další exkluzivní tituly PlayStationu? Sony totiž vidí v PC platformě další zisk a zvažuje vydání dalších svých her.

Podpásovka od EA: The Sims 4 balíček o Star Wars - V jedné vzdálené galaxii se pod třemi slunci otáčí planetka známá jménem Batuu, která je nejen součástí světa Star Wars, ale i důvodem ke hněvu pro mnoho fanoušků hry The Sims 4.

Call of Duty: Black Ops Cold War odhaluje velké změny v kampani - Válka ve Vietnamu, destabilizace Spojených států amerických, nebezpečný nepřítel, automobilové honičky a mnoho dalšího uvidíte ve filmovém traileru na pokračování Call of Duty: Black Ops.

PS5 v polovině listopadu a Xbox Series X dříve? - Novou generaci konzolí by měl odstartovat Microsoft. Xbox Series X má vyjít během prvního týdne v listopadu, zatímco konkurenční PlayStation 5 o něco později. Pojďme se na spekulace podívat. Ale pozor, jde o neoficiální informace.

V Ratchet & Clank: Rift Apart na PS5 si vyberete mezi rozlišením a snímky - Akční plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart dá hráčům na výběr mezi vyšším rozlišením a nižšími snímky za sekundu nebo nižším rozlišením a vyššími snímky.

Přečtěte si také: TOP 5: Hry o vaření

PREVIEW: Survival Grounded bude jen pro ty nejodvážnější! - Grounded na první pohled vypadá, jako krásná hra na zabití pár hodin. Ovšem na ten druhý je to hra s obrovským potenciálem, která dokáže nahnat husí kůži i tomu nejodvážnějšímu z nás.

Souboje s mystickými bytostmi v Assassin's Creed Valhalla - Halucinogenní látky a toxický plyn v Assassin's Creed Valhalla jsou předzvěst těžkého souboje s mystickými bytostmi, kterých bude ve vikingském akčním dobrodružství celá řada.

Serious Sam 4 způsobí spoušť ve Vatikánu - Podívejte se na nové gameplay záběry ze Serious Sam 4. Při obraně Země způsobíte spoušť ve Vatikánu Papamobilu. Ten je vybaven raketami, kulometem a zajímavou umělou inteligencí.

Nový Zaklínač je mobilní hrou ve stylu Pokémon Go - Místo velkého dobrodružství v rozsáhlém světě si vezmeme do rukou chytrý telefon a vydáme se na lov monster do našeho skutečného světa ve stylu úspěšných Pokémon Go.

Hororová střílečka Quantum Error ukazuje svou atmosféru - Téměř šest minut z hraní hororové first-person střílečky, v níž hrajete za hasiče nacházejícího se v laboratoři při tajemném požáru. Troufnete si dovnitř komplexu, kde na vás čekají tajemné chodby?

Pharaoh: A New Era je remake klasické budovatelské strategie - Remake klasické městské budovatelské strategie Pharaoh z roku 1999 byl avizován už dříve. Až dnes se ale můžeme podívat na první trailer a přečíst si první detaily.

Deathground: Když se survival horor setká s Jurským parkem a Alien Isolation - Jurský park, Alien Isolation, Left 4 Dead, Dino Crisis. Máte něco z toho rádi? Tak pak se vám bude líbit hororová survival střílečka Deathground s adaptivní umělou inteligencí dinosaurů.

Na PC si můžete zahrát demo next-gen thrilleru Observer: System Redux - Polské studio Bloober Team překvapilo své fanoušky a příznivce thrillerů. Zveřejnilo totiž demo svého kyberpunkového thrilleru Observer: System Redux. Co hra nabízí a jak je náročná?

Seriálový Resident Evil oficiálně oznámen Netflixem - O existenci této show víme již nějakou dobu, konečně nám ho však Netflix oficiálně představil a dodal spoustu informací o ději, postavách či době, ve které se seriál bude odehrávat.

Lemnis Gate vás uvězní v časové smyčce. Co stihnete za 25 sekund? - Lemnis Gate se odehrává v pěti tazích, které představují 25sekundové časové smyčky. Vaším úkolem je co nejlépe využít unikátní schopnosti pestrého ansámblu agentů z hlubokého vesmíru.

Pokračování Aragami klade důraz na stealth, brutální boj a kooperaci - Nezávislá stealth adventura z roku 2016 obdrží pokračování. To má být v mnoha ohledech lepší než předchůdce. Velkou novinkou je plnohodnotná kooperace pro tři hráče.

Máte nervy zvládnout těžké Flashback úrovně v Crash Bandicoot 4? - V normálních levelech hry Crash Bandicoot 4: It's About Time musíte sbírat VHS-ky, abyste si odemkli speciální Flashback úrovně, které prověří vaše nervy. Máte dostatečný sklil?

Call of the Sea přináší jiný pohled na díla H. P. Lovecrafta - Hry inspirované H. P. Lovecraftem jsou většinou temné a děsivé. Logická adventura Call of the Sea přináší jiný, nevšední pohled na představivost známého amerického básníka a spisovatele.

Přečtěte si také: HW test: JBL bere herní audio útokem!

Futuristická akce Bright Memory Infinite vypadá hodně dobře - Katana, futuristické pistole, kulomety, běhání po zdech a bitvy s bossy. To je ve zkratce first-person akce Bright Memory Infinite. Jeden by neřekl, že na ní dělá jeden jediný vývojář.

Podívejte se na válku mechů, sedláků a husarů z Iron Harvest - Gamescom trailer upozorňuje na blížící se vydání real-time strategie Iron Harvest, která dorazí na počítače s českými titulky. Zúčastníte se války v alternativní realitě krátce po první světové válce?