Přinášíme vám kompletní souhrn všech novinek z dnešního Summer Game Festu. Nejen Elden Ring, ale také nové studio PlayStationu, Metal Slug Tactics, nezávislé Sable, Lost Ark, Solar Ash, Two Point Campus a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

TOHLE JSME NAPSALI SAMOSTATNĚ:

METAL SLUG TACTICS

Prvním menším překvapením na Summer Game Festu byl Metal Slug Tactics, který známou značku Metal Slug transformuje do izometrického akčního RPG. Tato změna je stejně neobvyklá jako zajímavá.

„Objevte novou stránku symbolického run'n'gunu a vrhněte se do dynamického taktického RPG s roguelike prvky,“ uvádí tisková zpráva. Vývojáři ze studia Leikir pak lákají na ikonické dynamické bitvy série Metal Slug ze zcela nové perspektivy, včetně oblíbených misí.

Co se příběhu týče, tak Donald Morden je zpět. Po dlouhé době, kdy se skrýval v zemi, která se postavila proti Světové vládě, trpělivě provedl státní převrat a je konečně připraven pomstít se Světové vládě s armádou, kterou během let shromáždil.

Hra nemá stanovené datum vydání, oznámena byla akorát PC verze.

DATUM VYDÁNÍ HRY SABLE

Zajímavě vypadající indie hra Sable má stanovené datum vydání. Na PC a Xbox One vyjde 23. 9. letošního roku.

„Vydejte se na jedinečnou a nezapomenutelnou cestu a naučte se se Sable plachtit; je to její zkouška dospělosti, která ji zavede do rozlehlých pouští a úchvatných krajů, dokonce i k pozůstatkům vesmírných lodí a prastarých divů světa.

Prozkoumejte duny na svém vznášedle, zdolejte monumentální trosky a potkejte další nomády, zatímco budete odhalovat dávno zapomenuté záhady a zjišťovat, kdo se doopravdy skrývá pod její maskou.

Ponořte se díky jedinečnému výtvarnému stylu a originálnímu soundtracku od Japanese Breakfast do Sablina světa a objevujte ho vlastním tempem. V tomto světě toho na vás čeká opravdu hodně. Nebojte se a skočte do neznáma.“

LOST ARK

Lost Ark je akční masivní multiplayerový RPG titul od studia Smilegate RPG, který vyšel již v roce 2018, ovšem pouze v Asii. Hra se tak konečně po několika letech dostane i na západ.

Titul získal hned několik ocenění na Korean Game Awards 2019 a celkově je mezi asijskými hráči dost oblíbená. Není tedy divu, že západní hráči, kteří ke hře dosud neměli přístup, velmi očekávali příchod Lost Ark na západní trh.

Pokud jste tedy fandy her jako je Path of Exile či Diablo, Lost Ark by vám určitě nemělo uniknout. Hra dorazí na PC skrze Steam letos na podzim.

SALT AND SACRIFICE

V roce 2016 se na PlayStationu 4 objevil indie titul Salt and Sanctuary od Ska Studios. Hra dokázala zaskočit svou obtížností a jelikož ve hře máte úskok, sbíráte sůl, o kterou po smrti přijdete, a porážíte zákeřné bosse, hned se jí začalo říkat 2D Dark Souls.

Po pěti letech jsme se dočkali pokračování. To nese název Salt and Sacrifice a zavede nás do nových oblastí, představí novou postavu a nově si hru budete moci zahrát i v kooperaci. Hra dorazí exkluzivně na PlayStation 4 a PlayStation 5 v průběhu příštího roku.

ČTVRTÁ SEZÓNA COD: WARZONE A BLACK OPS COLD WAR

Jak jsme dříve avizovali, o novém Call of Duty jsme se nic nedozvěděli. Místo toho přichází na řadu čtvrtá sezóna Call of Duty: Warzone a Black Ops Cold War. Během Summer Game Festu byl k vidění nový trailer, jenž odhalil změny na mapě. Tentokrát se nedočkáme úplně nové mapy. Místo toho se chystá časově omezená událost. Zdá se, že se na mapu Verdansk zřítí satelit, který zničí několik budov a zanechá své trosky rozeseté po celé mapě.

To Black Ops Cold War se dočká několika nových map, Collateral, the 2v2 Amsterdam a Hijacked, předělávky mapy z Black Ops 3. Trailer nabídl také několik náznaků toho, co se chystá pro Zombies režim. Zdá se, že je na cestě několik nových obrovských nepřátel, včetně něčeho, co vypadalo jako drak.

SOLAR ASH

Tvůrci Hyper Light Drifter se na Summer Game Festu pochlubili s akční plošinovkou z pohledu třetí osoby, která se zaměřuje na plynulost pohybu. Vývojáři u Solar Ash slibují rozsáhlý svět k prozkoumání s podmořskými městy, obrovskými mořskými hlubinami a nebezpečnými lávovými zónami, které budou muset hráči překonat a prozkoumat.

Hrát budete za Rei, průzkumnici prázdnoty, jež se snaží zachránit svůj domovský svět před samotnou Ultra Void, obrovskou černou dírou, která pohlcuje vše, co jí stojí v cestě.

Solar Ash je ve vývoji pro PlayStation 5, PlayStation 4 a PC.

TWO POINT CAMPUS

Oznámení Two Point Campus není moc překvapivou věcí. Již před necelými dvěma týdny hra unikla v důsledku Microsoft Storu. Avšak až nyní jsme se dočkali oficiálního oznamujícího gameplay traileru a dalších informací.

Hry se na PC, PS5, PS4, Xbox One a Xbox Series X/S dočkáme příští rok. V Two Point Campus budeme budovat náš vlastní školní kampus, kde budeme rozhodovat o životech studentů a zaměstnanců. Stavět budeme moci i v širokém venkovním prostředí, koleje, cesty, živé ploty a další věci.

Kromě obecného vzdělání se bude možné zaměřit i na konkrétní kurzy. Třeba rytířství nebo gastronomie. Rekreace a důraz na zdraví vašich studentů ovšem budou obdobně důležité a budete muset vyvažovat všechny části společně s vaším bankovním účtem.

Doufáme, že neuvěřitelná komunita Two Point bude milovat i náš nadcházející titul a novou tvůrčí svobodu, kterou Two Point Campus přinese, a že nové hráče zaujme její prostředí a nepředvídatelný svět, který se snažíme budovat, nabitý humorem a šarmem naší značky“, řekl Gary Carr, spoluzakladatel a kreativní ředitel společnosti Two Point Studios.

ESCAPE FROM TARKOV

Na Summer Game Festu se objevila také hardcore střílečka Escape from Tarkov od studia Battlestate Games. To zde nastínilo vydání nové herní mapy, která je pojmenována Streets of Tarkov. Hra se tak přesune do více městského prostředí, kde na vás čekají úzké uličky, rozpadlé budovy a další věci, které byste čekali od města sužovaného válkou.

Více informací o nové mapě se dozvíme 13. 6. v průběhu Twitch Gaming Gathering Show, kde o hře promluví Nikita Buyanov.

STRANGER THINGS VE SMITE

SMITE se spojuje se Stranger Things v rámci nadcházejícího Battle Passu. Ve hře se objeví Eleven, Hopper, il Demogorgone a Mind Flayer.

Battle Pass bude dostupný od 13. 7. 2021.

ANACRUSIS

Dočkali jsme se představení kooperační střílečky The Anacrusis pro čtyři hráče, kterou připravuje menší tým v Bombaji. Trailer ukázal akci zaměřenou na boj proti hordám vesmírných příšer, které budeme ničit laserovými zbraněmi.

Vydání je v plánu na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Debutovat bude také v předplatném Xbox Game Pass.

RYCHLE A ZBĚSILE V ROCKET LEAGUE

Po Nascaru a Formule 1 přichází do Rocket League další známá značka, tentokrát Rychle a zběsile. Fast and Furious s ikonickými vozy bude dostupné od 17. 7. 2027.

THE DARK PICTURES – HOUSE OF ASHES

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes představuje monstra.

TALES OF ARISE

Bandai Namco přineslo nový trailer z akčního RPG Tales of Arise, které vyjde 10. 9. 2021.

LE PETIT PRINCE

PLANET OF LANA: AN OFF EARTH ODYSSEY

Další menší hrou na Summer Game Festu je Planet of Lana od švédského studia Wishfully. Pokud máte rádi hry jako Rime nebo The Last Guardian, určitě vás bude zajímat tento připravený titul.

Je to krásně zpracované dobrodružství se spoustou hádanek k vyřešení, kde se naše malá hrdinka a její přátelský mazlíček musí vypořádat s nečekanou změnou v jejich dosud poklidném životě. Ukazuje se, že planeta, kdysi oáza míru a harmonie mezi lidstvem a přírodou, se mění k nepoznání a stává se stále temnější a nebezpečnější.

Naším úkolem je podívat se na všechny tyto změny zblízka a zjistit jejich skutečný důvod. Vydání hry je naplánováno na rok 2022 pro PC, Xbox One a Xbox Series X|S, i když na PS4, PS5 a Nintendo Switch se hra pravděpodobně objeví později.

DUNGEONS AND DRAGONS – DARK ALLIENCE

MONSTER HUNTER STOES 2: WINGS OF RUIN

Před prezentací Capcomu, která je v plánu na pondělí, přichází v rámci Summer Game Festu nový gameplay trailer ke hře Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Vydání titulu je naplánováno na 9. 7. letošního roku pro Nintendo Switch a PC.

W GAME

ENDLESS DUNGEON

RATCHET AND CLANK: RIFT APART

UPDATE K AMONG US

Kousek prostoru si na dnešním Summer Game Festu ukouslo i Among Us, které zde představilo svou nejnovější aktualizaci. Ta s sebou přináší novou herní mapu, barvičky a kosmetické doplňky pro vaše postavy, herní role a především nový herní režim, ve kterém si budete hrát na schovku.

Jednou z nových herních rolí je Šerif, který bude moci vyhodit Impostora i bez svolání porady, zatímco Vědec bude mít možnost provádět krevní testy. Ohledně data vydání zatím není nic známo.

FALL GUYS

Fall Guys vítá 2B z Nier Automata. Speciální skin se do hry dostane 18. 6. letošního roku.

BACK 4 BLOOD

Ukázala se také kooperativní střílečka Back 4 Blood od tvůrců Left 4 Dead. Veřejná beta odstartuje 5. 8. s předčasným přístupem pro ty, kteří si hru předobjednali; pro všechny ostatní bude od 12. 8. Plná verze následuje 12. 10. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

VALORANT

Tribes of Midgard

Genshin Impact - Kazuha Character Trailer

Nová postava a příběhová linka do hry.