Souhrn z IGN Summer of Gaming 2021 přináší celou řadu zajímavých her. Některé jsou velké, jiné menší, ale i ty stojí za pozornost. Vše detailně v jednom článku pro vás.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

PŘÍBĚHOVÝ TRAILER NA SHERLOCK HOLMES: CHAPTER ONE

Příběhový trailer k prequelu Sherlock Holmes: Chapter One nám bohužel ze hry neukázal nic nového, nicméně nastínil příběh samotné hry. V ní budeme vyšetřovat záhadnou smrt Holmesovy matky, což by nás mělo zavést k nejednomu obdobně záhadnému případu.

Hry se dočkáme v průběhu letošního roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

JAKO BABA JAGA V BLACKTAIL

Klasický slovanský mýtus převyprávěný s lukem a šípem zažijeme v akční adventuře Blacktail. Dobrodružství v kůži Baby Jagy se odehraje z pohledu první osoby.

Jako mladá Jaga, žena vyhnaná ze své vesnice za čarodějnictví, dostanete od zlověstného hlasu instrukce, abyste se chopili luku a rukavice a pronásledovali skupinu ztracených dětí. S nově nabytými zbraněmi budete bojovat proti zlým duchům, zároveň budete odhalovat tajemství Jaginy minulosti a rozhodovat se o činech, které ovlivní její budoucnost.

Za hrou stojí nové studio Parasight složeno z veteránů, kteří se podíleli na hororových hrách jako Layers of Fear, Observer, Blair Witch a The Medium. V Blacktailu se chtějí zaměřit na strašidelně krásné příběhy. Jejich první pokus dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Datum vydání oznámeno nebylo.

HRŮZY V CHERNOBYLITE

Nový gameplay trailer na komplexní survival Chernobylite nás vyzývá, abychom odhalili tajemství z minulosti a připravili se na boj s divokými monstry. Při nelehkém dobrodružství v radioaktivním Černobylu budeme muset vybudovat základnu a přežít všechny hrůzy, které na nás čekají.

Survival horor Chernobylite vyjde v červenci letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Více jsme o hře psali tady.

World War Z: Aftermath

Zombie her není nikdy dost a v téhle se dočkáte nejen původního World War Z, ale i nových postav, dalších bizarních příšer a jedinečného systému boje na blízko. Ten byl přepracován.

Hra bude obohacena o first-person pohled a navíc, pokud hru budete hrát na next-gen konzolích, tak využije veškerých výhod a vychutnáte si herní zážitek v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu na PlayStationu 5 a Xboxu Series X.

Vývojáři připravují tři nové příběhové lokace: Řím, Vatikán a ruský poloostrov Kamčatka. Hráči, kteří mohou hrát buď sami se spoluhráči s umělou inteligencí, nebo až se třemi přáteli online, využijí osm tříd - Gunslinger, Hellraiser, Slasher, Medic, Fixer, Exterminator, Dronemaster a novou třídu Vanguard.

K dispozici jsou také nové unikátní pohyby a perky pro boj zblízka. Ty využijete proti novým zombie nepřátel, mezi ně patří i hejna mrtvých krys.

Verze pro PC, PS5 a Xbox Series X/S budou mít exkluzivní režim Horde XL, jenž bude přidán po uvedení na trh v bezplatné aktualizaci. Ten obohatí obrazovku o další stovky zombíků, což by na PS4 a Xboxu One nebylo možné.

World War Z: Aftermath vyjde koncem roku. Majitelé původního World War Z mohou Aftermath koupit za 20 dolarů/eur, zatímco pro nové hráče bude za 39,99 dolarů/eur.

TWO POINT CAMPUS

Informace o hře najdete zde.

THE FORGOTTEN CITY

28. 7. 2021 na PC a konzolích PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S a Xbox One, vyjde vražedná mysteriózní hra The Forgotten City, která se odehrává ve starověkém Římě na základě populární modifikace pro Skyrim.

Nový trailer se zaměřuje na příběh hry. V něm se ocitnete v časové smyčce a současně se snažíte vyřešit záhadu v srdci starověkého římského města, kde nikdo nesmí hřešit.

STEELRISING S ALTERNATIVNÍ FRANCOUZSKOU REVOLUCÍ

Co kdyby Čapek nebyl první, kdo vymyslel roboty? Co kdyby se tyhle hrůzné stroje objevovaly už v 18. století za dob Velké francouzská revoluce? A co když právě král Ludvík XVI byl hodinářem, který byl velmi šikovný a sestrojil roboty, kteří odolají revoluci a udrží vládu koruny?

Tenhle dramatický příběh budeme moci prožít v roli jednoho ze strojů, které byly stvořeny na potlačení odporu, ovšem to vy budete bojovat proti náročným nepřátelům, které obsadili město.

Steelrising chystá studio Spiders (GreedFall) s vydavatelskou společností Nacon pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Titul nemá stanovené datum vydání.

V SURVIVAL MACHINE MUSÍTE PŘEŽÍT APOKALYPSU

Survival Machine má být unikátní kooperativní hra o přežití, která vás vyzve, abyste se probojovali zombie apokalypsou a zároveň postavili město, které se pohybuje světem.

V gameplay traileru jsme viděli zejména boj, včetně využití řady zbraní, sběr surovin a crafting pro obrovskou pojízdnou základnu. Do toho ještě započítejte výzkum technologií a budování obrany.

Hra podporuje 4 hráče a se svým rostoucím městem na kolech budete cestovat přes různá prostředí a hledat bezpečné místo, kde byste si mohli odpočinout. Přes den budete muset opustit základnu a sbírat suroviny, které zůstaly z doby před apokalypsou, a v noci se bránit před hordami.

Vývojáři ze studia Grapes Pickers se soustředí na znovuhratelnost. Každé dobrodružství má být jiné.

Survival Machine vyjde v roce 2022 na PC.

PORTAL SHOOTER SPLITGATE

Splitgate je mezi námi víc jak dva roky, a tak není divu, že cesta této hry pokračuje i na ostatní herní platformy. Tato multiplayerová sci-fi střílečka je unikátní díky portálům, které se dají otevírat napříč mapou a překvapit tak nepřítele ze zálohy. Je připraveno více jak dvacet map a vývojáři slibují cross-play mezi PC a konzolemi. 

Vydání na konzole je naplánováno na 27. 7. a otevřená beta bude dostupná od 1. - 6. července. 

MORTAL SHELL THE VIRTUOUS CYCLE DLC

Akční RPG Mortal Shell se dočká nového rozšíření The Virtuous Cycle. Hra je známá především svým dobře provedeným převzetím soulslike žánru. V teaser traileru, který DLC oznamuje, jsme mohli vidět temnou bažinu a postavu, která vlastní velmi zajímavou zbraň. Ta se v průběhu soubojů mění na kopí, sekeru a dva krátké meče.

BIG RUMBLE BOXING: CREED CHAMPIONS

Velmi rychlý a energetický trailer ze hry Big Rumble Boxing: Creed Champions ukázal, za které boxerské hvězdy budeme moci hrát. Vyberete si například Rockyho Balboa a probojujete se skrz turnaje až na samotnou špičku. Hru můžeme očekávat už 3. 9. 2021 na PS4, Nintendo Switch, Xbox One a PC.

CORE KEEPER

Minecraft smíchaný se Stardew Valley? Přesně to slibuje pixel-artový dungeon-crawl survival-sandbox Core Keeper. V téhle kooperativní explorativní hře budete prozkoumávat spletité tunely a sítě jeskyní s cílem nejen přežít, ale také vytvářet nové předměty a ultimátně zapnout vzácnou relikvii v podobě „Jádra“.

S sebou si navíc můžete vzít až sedm přátel a společně přežívat a prozkoumávat. Core Keeper vyjde nejdříve v rámci předběžného přístupu na Steamu již tento rok s cílem plného vydání před koncem příštího roku.

Během předběžného přístupu se hra bude rozšiřovat o nové biomy, nepřátele, bosse, předměty k nalezení a vytváření, nové příběhové elementy, dodatečné mechaniky pro vaření, farmaření, kovářství a stavbu základny a další věci.

BOJOVKA SIFU

Bojovka SIFU v novém traileru ukázala intenzivní boj zblízka v lokaci jménem The Club a efektní souboj zaměřený na nového bojovníka.

SIFU můžete brzy očekávat pro PS4, PS5 a PC přes Epic Games Store.

Wild West Dynasty - kombinace RPG a budování

Wild West Dynasty kombinuje RPG, simulátor života a budování městě na Divokém západě. Trailer z pohledu první osoby přibližuje, jaké to bude dobývat Divoký zápas a vytvářet vlastní dynastii, která bude trvat desítky let.

Wild West Dynasty se chystá pro PC, vyjít by mělo v roce 2022.

OlliOlli World

Ambiciózní pokračování arkádové skejťácké série se ukázalo v gameplay traileru. OlliOlli World má být evolučním titulem, který ukáže divnou, úžasnou a rozmanitou stránku skateboardingu se zaměřením na procházky s přáteli, hledání bláznivých míst a dělání šílených triků.

SKATEBIRD

Další připravované skateboardovou hrou je SkateBIRD. Titul je v plánu na 12. 8. 2021 pro Nintendo Switch, Xbox One a PC. Jak lze z názvu vytušit, na prkně si šílené triky užije pták.

BRAMBLE: THE MOUNTAIN KIN

Blíže, avšak ne moc, byla také přiblížena zajímavě vypadající příběhová adventura Bramble: The Mountain King, která se i navzdory své stylizaci nebojí ukázat krev. Mělo by jít o dobrodružství inspirované severskými pohádkami, ve kterém budeme sledovat mladého chlapce snažící se zachránit svou sestru.

K vydání dojde příští rok na prozatím neoznámené platformy. Už nyní lze ale hru najít na Steamu.

UNPACKING

Unpacking je zenová logická hra o známém vytahování věcí z krabic a jejich umisťování do nového domova.

Disciples Liberation

Ve strategickém temném fantasy RPG s tahovými boji jménem Disciples Liberation se utkáte s polobohy a chopíte se svého osudu. Ve hře na vás čeká více než 270 misí a 80 hodin hraní. Vydání je v plánu na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Martha is Dead

Psychologický horor Martha is Dead, o němž jsme naposledy ve větším měřítku slyšeli téměř před rokem, se připomíná v novém gameplay traileru. V něm máme možnost vidět pomalý průřez napříč hrou, vidět některá prostředí i nastínění příběhu.

Datum vydání jsme se však bohužel stále nedozvěděli. Jen se stále udává letošní rok pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Arboria

ARCADE1UP SI PRO NÁS PŘIPRAVILA SPOUSTU NOVINEK

Společnost Arcade1UP, která vyrábí funkční repliky arkádových videoherních automatů, si pro nás přichystala hned několik oznámení. Na jejich přístroje přichází legendární beat 'em up Turtles in Time a bojovka Street Fighter 2. Automaty budou detailně zpracované i s původním potiskem.

AudioClash: Battle of the Bands

Smite x Stranger Things Crossover

Inkulinati

Streets of Rage 4 Mr. X Nightmare DLC

DEATH'S GAMBIT: AFTERLIFE

BLACK SKYLANDS

UNBOUND: WORLDS APART

Broken Pieces 

Haunted Space

DOKI DOKI LITERATURE CLUB PLUS