Po konci úspěšné Arkham trilogie, která skončila v roce 2015, hráči dlouho čekali na oznámení nové Batman hry. Toho se dočkali loni v červnu při DC Fandome, kde se poprvé ukázala hra Gotham Knights. Postupem času se vývojáři z WB Games Montréal podělili o nějaké informace a tentokrát se jednalo o podrobnosti k souboji a jeho uzpůsobení pro kooperaci.

Novinky k těmto tématům přinesli vývojáři prostřednictvím rozhovoru s magazínem GamesRadar, kde hlavní slovo měl výkonný producent Fleur Marty. Ten prozradil, že ačkoliv budou Gotham Knights využívat některých mechanik z Arkham her, naleznete zde jisté klíčové změny, co se hratelnosti týče.

Jednou z hlavních změn je určitě předělání soubojového sytému tak, aby lépe fungoval v kooperaci. To dává smysl, jelikož celá hra je postavená okolo hraní s ostatními hráči, kde právě perfektní spolupráce přinese ty nejlepší zážitky. Marty k tomu dodal: „Samozřejmě jsme stále mlátička a některé z mechanik nebudou lidem, kteří si užívali a hráli Arkham série, připadat úplně cizí, ale je to v mnoha ohledech velmi odlišné."

Marty také prozradil, že v průběhu hraní budete mít možnost přepnout na jinou z postav téměř kdykoliv. Nepůjde to ale zas tak jednoduše, jako tomu je například v GTA V, kde jen zmáčknete tlačítko a přepnete se na jinou postavu. V Gotham Knights bude třeba dojít do nové základny zvané Belfry, která se stane vaším útočištěm poté, co byla Batmanova jeskyně zničena.

Hráče, kteří nemají rádi zbytečné hodiny strávené u levelování postav, jistě potěší, že jelikož je postup v příběhu sdílen mezi postavami, tak nebude vůbec nutné levelovat každou z nich zvlášť. „Jelikož ostatní členové Batman rodiny jsou vždy nějakým způsobem přítomni v pozadí, zatímco vy ve světě bojujete proti zločinu nebo odhalujete záhady, nezůstávají nečinní. Dává tedy smysl, že také postupují a zesilují," vysvětlil Marty.

Na výpravu do Gotham City bychom se měli vypravit ještě letos, a to v roli Batgirl, Robina, Red Hooda a Nightwinga, kteří se pokusí ochránit město a vyřešit záhadu, která stojí za smrtí Batmana. Navíc pokud byste nenašli nikoho, s kým se pustit do potírání zločinu, nemusíte zoufat. Gotham Knights totiž půjdou odehrát bez využití kooperačního režimu. Navíc hru si užijete jak na PC, tak i na konzolích nové a staré generace.