Jestli jste fanoušky zombie tématiky, příští rok budete mít hody. V plánu je totiž vydání her jako Days Gone, World War Z, víceméně bychom mohli započítat i titul GTFO a mimo jiné také remake Resident Evil 2 a možná... pokud by se poštěstilo... třeba i The Last of Us: Part 2. Nyní se ale budeme bavit pouze o prvních dvou jmenovaných, tedy Days Gone a World War Z. Mezi vývojářskými týmy totiž mohla vzniknout určitá spolupráce, avšak Sony ji zatrhlo.

Jde o to, že tým Saber Interactive stojící za World War Z nabídl Sony, že by se postaral o multiplayerovou složku do Days Gone, které jinak bude obsahovat pouze kampaň. Sony nicméně řeklo jasné "Ne". 

"V jednu chvíli jsem šel do Sony a pověděl: 'Sleduji vaši práci s Days Gone. Koukněte, co my děláme v rámci World War Z. Třeba bychom vám mohli pomoct s multiplayerem.' Byli ale moc soustředění - pochopitelně - na to, aby hru dodělali," vysvětlil pro VentureBeat šéf Saberu, Matthew Karch. 

Karch pokračoval a sdělil, že World War Z byla již ve vývoji, když se Sony vytasilo se svojí hrou. To je trochu znervóznělo, a není se čemu divit, když Sony tímto krokem sebralo Saberu část větru z plachet. Situace je ale, dá se říci, klidná, jelikož Sony se více zaměřuje na příběh Days Gone, a ne na hordy zombíků, na které sází Saber.