Společnost Sony za pár týdnů vypne komunity. Funkce na PlayStationu 4 bude nedostupná od dubna/apríla letošního roku. Jde o zdánlivě jeden z prvních kroků Sony při zaměření na novou generaci konzole.

Vypnutí komunit by nikoho nemělo překvapit. Před časem bylo zakázáno zakládat soukromé skupiny. Navíc komunity nefungují ani na PlayStationu 5. V současné době nejsou informace o tom, že by Sony plánovala nějaký jejich ekvivalent pro PS5.

Přečtěte si také: Ovladače virtuální reality nové generace od PlayStationu

O ukončení komunit jsme se dozvěděli prostřednictvím zprávy na oficiálních stránkách podpory PlayStationu: „Děkujeme ti, že na své konzoli PS4 používáš funkci PS Communities. Od dubna 2021 již tato funkce nebude na tvé konzoli PS4 podporována a přestane být přístupná. Zůstat ve spojení s ostatními však můžeš nadále, a to jak na své konzoli PS4, tak díky aplikaci PlayStation App. Využívat tak můžeš funkce pro zasílání zpráv a další.“

PS Communities umožnily uživatelů PS4 vytvářet nebo se připojit ke skupinám na základě zájmu. Komunity byly poprvé spuštěny v roce 2015.