Na PlayStation 5 dorazí skvělé pokračování Marvel's Spider-Man z roku 2018, kterým není nic jiného než Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Na něj jsme vám navíc už ukuchtili i recenzi. Kromě nového dílu se ale na PlayStation 5 vrací Spider-Man z roku 2018, o němž máme nějaké ty nové informace.

Ve Spider-Man Remastered došlo k menší úpravě scénáře. Sony se podle všeho rozhodla odstranit jednu hlášku odkazující na Avengers. S tímto odhalením přišel Greg Miller, jenž informoval hráče na svém Twitteru.

Ve svém příspěvku uvedl i přesnou část hry, kde si Peter dělá fotku s Avenger Tower. U čehož Peter řekne toto: "Avenger Tower, fakt hustý! Škoda, že ji nikdy nepoužívají." V původní verzi hry, ale ještě dodá: "Jsou někde na západním pobřeží nebo něco takového. Nejspíš surfují."

Na západním pobřeží se neodehrává nic jiného než příběh Marvel's Avengers od Square Enix. Ačkoliv Sony nikdy oficiálně nepotvrdila, že se jedná o narážku na Avengers od Square Enix, fanoušci si o tom myslí své. Mimo jiné, Spider-Man by se měl objevit v Marvel's Avengers, jakožto exkluzivní hrdina pro PlayStation 4 a 5. Takže kdo ví, jaké šarády se hrají s postavou Spider-Mana v zákulisí. Je ale možné, že k odstranění hlášky došlo, aby se nespojoval plánovaný Spider-Man ze Square Enix univerza s tím z Insomniac univerza.

Pokud by vás zajímalo, jak moc se Spider-Man Remastered liší od svého předchůdce, tak GameSpot zveřejnil na svém YouTube kanále parádní video. V něm je porovnávána původní verze hry běžící na PlayStation 4 Pro s remasterovanou verzí, která běží na PlayStation 5 ve Fidelity režimu. Fidelity režim upřednostňuje grafiku nad výkonem, a tak v něm hra běží na 30 snímků za sekundu s rozlišením 4K a ray-tracingem.

Spider-Man Remastered dorazí s nějakým tím obsahem navíc. Nejedná se ale o nic převratného, jelikož tři obleky, které remaster přidává, dorazí později i do původní verze hry na PS4. Stát by se tak mělo někdy kolem amerického dne Díkuvzdání (26. 11.), kdy dorazí aktualizace, která vám umožní převést si svůj postup z PS4 na PS5.