Konec roku 2021 a začátek roku 2022 nebyl pro Sony dobrý. Japonská společnost vyrobila a dodala obchodům menší množství kusů konzolí PlayStation 5. Nejde ale o žádný šok, firma upozorňovala na problémy dlouhodobě. Teď se ale blýská na lepší časy. Firma očekává, že od března 2022 do konce března 2023 prodá o 56 % více PS5 ve srovnání s předchozím obdobím.

Prodeje PlayStationu 5 se odvíjejí od toho, kolik se vyrobí a dodá na trh kusů. Poptávka po nové generaci je nadále vysoká. Pokud vše půjde podle plánů, tak do konce března 2023 se má prodat dalších 18 milionů kusů. V předešlém období to bylo 11,5 milionu místo dříve očekávaných 14,8 milionu. Celkově se PS5 dostala na 19,3 milionu kusů.

V Sony si uvědomují, že nemohou zaspat. Předešlou generaci vyhráli, ale Xbox tu současnou začal velmi dobře. To je také nejspíš důvod, proč Sony nakupuje studia. Nyní oznámila plán zvýšit investice do posílení svých studií přibližně o 308 milionů amerických dolarů. Tyto peníze mají jít na rozšíření početných vývojových týmů ve stávajících studií, na vývoj herních značek a na vydávání her na více platforem.

„Do budoucna chceme rozvíjet herní byznys posilováním našich her a vydáváním těchto her na více platformách,“ uvedla Sony bez upřesnění, o jaké platformy jde. Minimálně lze ale očekávat vydávání na počítače, stejně tak hry pro mobily s operačními systémy Android a iOS. Tituly Horizon Zero Dawn, Days Gone a God of War jsou totiž na PC úspěšné a brzy se k nim přidá Uncharted: Legacy of Thieves Collection.