Jaký máte názor na virutální realitu? Přeci jen tu je už nějaký ten pátek. Schvalujete ji díky vlastní zkušenosti, nebo vám nesedla? Nebo jste skálopevní v názoru, že 2D, tedy klasická obrazovka či monitor, naprosto stačí? Je podle vás virtuální realita jen něco, co z trhu postupně zmizí stejně jako podpora 3D hraní? Inu, kdo ví.

Na trhu je již několik VR headsetů, například HTC Vive, PSVR,... A je tak trochu jasné, že králem, královnou i princem je zrovna PSVR od Sony. To totiž pro Sony vydělalo pěkný balík peněz a rozhodně jen tak neskončí.

Podle zveřejněných údajů bylo celosvětově prodáno na 1,5 miliónů kusů PSVR. Z průměrné ceny 350 dolarů krát prodané kusy se tak dostáváme k číslu vyššímu než 500 miliónů dolarů. V přepočtu na naše koruny je to něco přes 11 miliard. Se stále zvyšujícím se číslem prodaných kusů PS4 je tak jasné, že Sony má tento rok pěkně tlustou peněženku. 

Zajímavá bude i situace, až Microsoft (konečně) přijde se svými virtuálními brýlemi. Vzhledem k tomu, že tu máme Xbox One X, můžeme přemýšlet nad příštím rokem.