Společnost Sony sdělila vývojářům, že plánuje v průběhu tohoto měsíce spustit nový obchod PlayStation Store na webu a mobilních zařízeních. Tato novinka jistě přinese spoustu změn, co však ale již s jistotou víme, tak v ní nenajdeme položky pro platformy PlayStation 3, PS Vita a PSP. Zároveň si zde nebudete moci pořídit aplikace, motivy a avatary pro PlayStation 4 a obsah vašeho wishlistu bude resetován. 

Dá se předpokládat, že k celé změně dochází v rámci přípravy na příchod nového PlayStationu 5. Jeden z dřívějších úniků říká, že Sony chystá implementovat oblíbený seznam přání přímo do samotného obchodu v konzoli. Zdá se tak, že v tuto chvíli vývojáři celou tuhle funkci předělávají. Žádné další bližší informace od Sony neznáme, dá se však očekávat, že nám budou ukázány v opravdu blízké době, vzhledem k blížícímu se datu vydání samotných konzolí. 

Co se týká nákupu obsahu pro platformy PlayStation 3, PS Vita a PSP, tak bohužel již nebude k dispozici přes mobilní aplikaci a samotný web. Nový obsah pro své starší konzole si ale budete moci i nadále zakoupit přes PS Store implementovaný v samotné konzoli, jako jste to mohli dělat doposud. Co se týče doplňků pro váš systém PlayStation 4, tak nemusíte mít strach, že byste o své avatary či motivy přišli. Vše, co jste si kdy koupili, by vám mělo zůstat v knihovně a bude k dispozici přesně tak jako doposud.

Přečtěte si také: Sony mění systém trofejí. Na PS5 uvidíte postup v získávání trofeje

Když už mluvíme o PlayStationu, tak Sony nedávno změnila systém trofejí. Pro PS5 pak chystá možnost, abyste zjistili postup v daných trofejích a věděli, co musíte ještě splnit pro odemčení trofeje.

PS5 dorazí na evropský trh 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro).