U příležitosti prvních detailů o nové generaci virtuální reality pro PlayStation 5 se generální ředitel Sony rozpovídal o budoucích plánech pro magazín GQ.

Japonská společnost hodlá uvést více svých exkluzivit pro počítače. Po Horizon: Zero Dawn v kompletní edici se PC hráči mohou těšit na post-apokalyptickou akci Days Gone s nemrtvými. Došlo také k odkladu závodů Gran Turismo 7. Radost hráčům zase udělá Ratchet & Clank zdarma.

DALŠÍ EXKLUZIVITY PLAYSTATIONU PRO PC

Počítačoví hráči se po Horizon: Zero Dawn v kompletní edici mohou těšit na další exkluzivity PlayStationu, které zavítají na jejich platformu. Jako další dorazí Days Gone. Post-apokalyptická akce v otevřeném světě s nemrtvými má na PC vyjít již během jara letošního roku. Později, v nespecifikovanou dobu, mají dorazit další tituly. U nich ale Ryan konkrétní nebyl.

„V souvislosti s hraním na PC máme na cestě celou řadu her, počínaje Days Gone, které vyjde letos na jaře,“ prozradil Ryan pro GQ Magazine. Podle šéfa videoherní divize Sony jde o touhu přinést PlayStation exkluzivity dalším hráčům, kteří nemají konzoli. Rozšiřování fanouškovské základny je důležité také z finančního hlediska. Ryan zdůrazňuje, že jednotlivé značky PlayStationu rostou a jejich vývoj je stále nákladnější.

Days Gone vyšlo 26. 4. 2019 na PlayStation 4 s českými titulky od vývojářů z Bend Studio. Hra je zasazena do post-apokalyptického Oregonu dva roky po vypuknutí globální pandemie. Hrajete za bývalého psance Deacona, který se stal tulákem a v tomhle nemilosrdném světě plného nemrtvých přežívá a jezdí na své motorce.

Je dost možné, že s vydáním PC verze bude vylepšena i verze pro PS5.

GRAN TURISMO 7 PRO PS5 ODLOŽENO

Jeden z očekávaných titulů pro PlayStation 5 byl odložen. Gran Turismo 7 nevyjde v letošním roce. Na nové závody od studia Polyphony Digital, které mají využít výkon nové generace konzole, si budeme muset počkat do roku 2022. Důvodem je pandemie koronaviru, která trápí vývojáře po celém světě. U GT7 se vývoj za posledních několik měsíců zpomalil. Na druhou stranu nemáme mít strach o film Uncharted a seriál The Last of Us.

RATCHET & CLANK ZDARMA

V březnu/marci letošního roku se Sony vrací s iniciativou Play at Home, aby v době koronaviru usnadnila hráčům život a přiměla je zůstat více doma a trávit čas u hraní her.

V průběhu nadcházejícího měsíce si na PS4 a PS5 budete moci zahrát Ratchet & Clank a další ještě neoznámené hry. Má jít pouze o začátek. Loni došlo na Uncharted: The Nathan Drake Collection a Journey.

Ratchet & Clank z roku 2016 bude k dispozici od 2. 3. (17:00 SEČ) do 1. 4. (17:00 SEČ). Jakmile si akční dobrodružství se známou dvojkou přidáte do své knihovny, už vám zůstane napořád.

Připomeňme, že 11. 6. na PS5 s českými titulky vyjde Ratchet & Clank: Rift Apart.