Konečně jsme se dočkali. Nikdo si nebyl jist, zda při prezentaci PlayStation 5 her uvidíme také samotnou konzoli. Na internetu se fanoušci dohadovali, ale Sony mlčela. A překvapila. Seznamte se, tohle je netradiční vzhled PS5. Staromilci si budou muset zvyknout, že novou generaci konzolí provází netradiční design. Ten je prezentován svisle, ale bude možné konzoli položit na bok.

Současně se vzhledem byla odhalena také digitální edice. Té chybí Blu-ray mechanika, bude pravděpodobně o něco levnější a je určena pouze pro digitální verze her zakoupené přes PlayStation Store. Digitální edice je také štíhlejší.

Společně s konzolemi bude dostupný již dříve představený ovladač DualSense, stojánek na nabíjení gamepadu, HD kamera, bezdrátový Pulse 3D headset a Media Remote.

Jak už víme z dřívějška, gamepad DualSense, který nahradí DualShock 4, se má postarat o dechberoucí zábavu a hráči si budou moci vychutnat hlubší herní prožitky s podporou hmatové odezvy a adaptivních spouští, což ještě podpoří technologie 3D zvuku.

„S PlayStation 5 jsme učinili výrazný krok směrem k nové generaci herních zážitků, které redefinují představu o tom, čím vším dnes hry mohou být,“ řekl Jim Ryan, prezident a výkonný ředitel SIE. „Herní světy budou bohatší a krásnější. Okouzlí vaše smysly způsobem, o němž se vám dosud nesnilo, a díky bleskovému nahrávání si je budete moci užívat mnohem plynuleji. Dnešní přehlídka byla jen malou ochutnávkou z nové generace a my bychom tímto chtěli poděkovat naší komunitě, že nás na cestě k vydání PS5 doprovází.“ 

Cenu PlayStationu 5 jsme se bohužel ještě nedozvěděli. Na tyto informace si musíme ještě počkat, což znamená, že i na spuštění předobjednávek v obchodech. Nadále platí, že konzole vyjde koncem letošního roku.

A jaké hry si na PS5 zahrajeme? O tom se dočtete v našem detailním článku.

PREZENTACE HARDWARU

PREZENTACE OVLADAČE DUALSENSE