Společnost Sony údajně pracuje na profesionálním ovladači pro PlayStation 5. Má jít o konkurenci pro Xbox Elite Series 2 od Microsoftu.

Insider Tom Henderson prý viděl fotografie prototypu ovladače. Ty nezveřejnil, místo toho se rozpovídal o tom, čeho si na fotce všiml. Veřejnost se s ním má oficiálně seznámit už brzy. Možná už koncem měsíce.

Vylepšený ovladač se má podobat současné verzi DualSense, zachovává základní styl, ale vyznačuje se řadou klíčových rozdílů. Kromě adaptivních spouští a haptických vibrací má mít odnímatelné analogové páčky pro snadnou výměnu. Dále zadní tlačítka, případně páčky, a zarážky spouští.

Zarážky spouští mají být volitelné a dobře je znají například majitele gamepadu Razer Wildcat. Zkracují dobu potřebnou ke stisku spouště, což se hodí zejména ve střílečkách. Tady nutné dodat, že správné využití adaptivní spouště tento problém částečně eliminuje.

Zdroj Hendersona označil tento profi gamepad jako PS5 Pro Controller (není jasné, zda jde o finální název) a má mít významné softwarové vylepšení. Co si přesně pod tím představit, to nevíme.