Kadokawa Corporation je jednou z největších japonských firem. Ačkoli nám v Evropě jméno asi moc neříká, Kadokawa stojí, kromě známých anime filmů a mangy, i za herním studiem FromSoftware. To vyvíjelo známé značky jako je Bloodborne nebo Dark Souls.

Jako člen této „kapitálové aliance“ Sony dostalo 1 422 475 akcií Kadokawa Corporation. To se rovná asi dvouprocentnímu podílu ve firmě. Stejný podíl dostala ještě japonská marketingová společnost CyberAgent. Spolupráce by měla pomoct nejen s vývojem nových titulů, ale i s rozvojem těch stávajících.

Přečtěte si také: PS5 exkluzivita Returnal o měsíc odložena

Kadokawa Corporation si od spolupráce slibuje hlavně větší povědomí o své značce, které, už soudě podle toho, že jste s největší pravděpodobností její jméno nikdy neslyšeli, není zrovna velké. Sony naopak větří příležitost dostat se blíže k vývoji her studia FromSoftware.

FromSoftware v historii svými tituly zaujalo, v té nedávné například Dark Souls nebo Sekiro: Shadows Die Twice, který se stal hrou roku 2019. V současnosti pracuje na hře Elden Ring, která byla ohlášena už předminulý rok. Tato „aliance“ by mohla vývoj her podpořit finančními prostředky.

Uvidíme, co přinese budoucnost. Mezitím se spekuluje, že Sony bude chtít od FromSoftware po Bloodborne další PlayStation exkluzivitu.