Zdá se, že od Sony přichází náhrada za stále méně využívané demoverze. V systému konzole PlayStation 5 se objevila funkce Game Trials, která nabízí možnost vyzkoušet zkušební verze her.

Společnost novou možnost testuje. Dostupná je britským PlayStation Network účtům a nabízí Death Stranding Director's Cut a Sackboy: A Big Adventure.

Novinku od studia Kojima Productions je možné hrát šest hodin, zatímco Sackboy: A Big Adventure má limit stanovený na pět hodin. Tituly budou aktivní do 28. 10.

Jak bývá u trial verzí zvykem, veškerý postup, uložená data a trofeje z trial verze se přenesou do plné hry, pokud se ji rozhodnete zakoupit.

Plán Sony zní zajímavě, ale má to jeden háček, který by to chtělo do zpřístupnění Game Trials všem smazat. Zkušební doba začíná běžet po stisknutí tlačítka pro stahování, namísto toho, aby časový limit běžel pouze při hraní. To může být problém zejména pro hráče s pomalým internetovým připojením. Do PS5 totiž stahujete plnou verzi.

Jen pro představu, Death Stranding Director's Cut má 68 GB a Sackboy: A Big Adventure zhruba 35 GB.

Pokud si chcete Game Trials vyzkoušet, stačí si vytvořit nový PSN účet a vybrat u něj region Velké Británie. Limit můžete obejít, když si založíte další účet se stejným regionem. Jeden z nich si dejte jako primární na konzoli a s tím druhým začněte hru stahovat. Až se vám stáhne, přepněte na primární účet a po kliknutí na Download Trial můžete začít vesele hrát, a ne čekat na stažení. Jen na vlastní nebezpečí!