Nedávno jsme mohli zaznamenat boj mezi společnostmi Dbrand a Sony, který se týkal výroby vyměnitelných bočnic pro konzole PlayStation 5. Dbrand se potýkal s různými problémy kvůli svému produktu, který byl oblíbený zejména díky designové rozmanitosti. Sony dokonce přirovnali k teroristům. Situace se ale netýkala jen Dbrandu, staženy z prodeje musely být všechny neoficiální bočnice.

Nově se dozvídáme, že Sony přichází s možným řešením – nechala si patentovat své vlastní bočnice. Patent byl oficiálně zaznamenán 16. 11. 2021, což je více než rok po vydání samotné konzole. Je tak možné, že Sony začne prodávat vlastní bočnice, které by mohly ladit s červenými a černými DualSense ovladači, jež byly představeny na jaře letošního roku.

Sony zatím oficiálně nepotvrdila své úmysly, není tedy zřejmé, zda podepsání patentu vede k prodeji vlastních bočnic, nabídkám licencí pro výrobce třetí strany nebo čemukoliv jinému. Konzole zatím zůstane v bílé barvě a můžeme pouze spekulovat, co bude následovat.

BOČNICE K PS5 OD Dbrandu