Handheld PlayStation Vita v Evropě a Severní Americe neuspěl z důvodu tvrdé konkurence ze strany chytrých mobilních telefonů a tabletů. V Japonsku si ale Vita díky tamním hrám dokázala získat přízeň hráčů. Sony se ale před časem vyjádřila, že budoucnost vidí v hraní na konzolích a neplánuje žádný nový handheld. Proč si ale Sony v Brazílii počátkem toho roku nechala zaregistrovat patent na nový typ cartridge?

To je dost důležitá otázka. Patent z brazilského úřadu objevila nizozemská stránka LetsGoDigital. Patent navrhl Yujin Morisawa, vedoucí umělecký designér v Sony, jenž je zodpovědný za většinu produktů spojených se značkou PlayStation za posledních 15 let. Pokud máte pocit déjà vu, tak se vám nedivím. Z patentů zaregistrovaných v Brazílii jsme se dozvěděli i první detaily o devkitu PlayStationu 5, které měl také na starost Morisawa.

Z tohoto důvodu přikládá svět patentu s novým typem cartridge větší pozornost. Objevují se dokonce názory, že cartridge může být spojena s konzolí PlayStation 5, ale nebojte se. Od hlavního architekta konzole Marka Cerneho už delší dobu víme, že PS5 využije Blu-ray mechaniku pro disky o kapacitě až 100 GB.

Účel cartridge v současné době neznáme. Možná Sony změnila názor a rozhodla se připravit nový handheld, který by dokázal bojovat s mobily a tablety. Může se rovněž jednat o nějakou specialitu pro brazilský trh, jenž je sám o sobě specifický, ale klidně může mít cartridge něco společného s novou generací PlayStationu. Na diskuzních fórech se mluví kupříkladu o využití designu cartridge pro externí disk pro PS5, ale z patentu to vypadá, že jde o klasickou cartridge. V popisku je pak uváděno, že jde o zařízení pro záznam a ukládání dat. Takže, co to tak může být?

Připomeňme, že cartridge naposled Sony použila u handheldu PlayStation Vita.

Přečtěte si naše další články o PS5: