Už víme, že Sony pracuje na své verzi Xbox Game Passu, která by měla být této službě oponentem. Japonská společnost se chystá pustit také do stále populárnějšího hraní na mobilních zařízeních. Naznačuje to pozice vedoucího mobilního oddělení, na kterou se Sony snaží najít zkušeného člověka.

Přečtěte si také: PlayStation pracuje na službě, která bude oponovat Xbox Game Passu

Cílem této pracovní nabídky je najít někoho, kdo bude schopen vyvinout strategii pro mobilní hraní pro PlayStation Studios a zároveň tak pomůže s převedením populárních PlayStation sérií na mobilní zařízení.

„Budete odpovídat za budování a rozšiřování týmu mobilních vedoucích a budete působit jako šéf této nové obchodní jednotky v rámci PlayStation Studios,“ dočteme se v pracovní nabídce.

Je tedy otázkou, co od tohoto očekávat. Když vezmeme v potaz, že mezi nejúspěšnější PlayStation série patří hry jako je Uncharted, The Last of Us, Gran Turismo, God of War či Ratchet & Clank, můžeme tedy doufat v jejich kompletní přepracování na mobilní zařízení. Druhou možností je volná adaptace. To zjistíme až později, plán má vedoucí nové divize připravit v rozmezí tří až pěti let.

Přečtěte si také: Místo návratu Uncharted dostal přednost remake The Last of Us. Jak je to s Days Gone 2?

Nejde o první pokus Sony se více zapojit do mobilní hraní. Už existuje oddělení PlayStation Mobile, které se zabývá vývojem mobilních aplikací. Tady vznikla například aplikace pro PlayStation, Run Sackboy! Run! nebo logická hra na motivy Uncharted s podtitulem Fortune Hunter.

Kromě toho stojí také za aplikacemi pro hry ze série PlayStation 4 PlayLink, ze kterých můžete znát například interaktivní film Erica nebo kvízovou hru Knowledge is Power. Sony navíc tuto divizi využívá při přepracování svých titulů na PC. Mezi ně patří například Horizon Zero Dawn nebo nedávno oznámené Days Gone.

Hraní na mobilních zařízeních se v posledních několika letech opravdu rozrostlo a díky službám jako je Xbox Cloud Gaming si můžete AAA tituly zahrát i na svém mobilu. Mimo to se jedná o dost velký byznys, který zvládne generovat velké množství peněž. Není tedy divu, že je to pro Sony velice lákavé.