Koncem předešlého měsíce se šéf PlayStationu nechal slyšet, že prvotním cílem je rozšiřování a investice do vlastních studií jako jsou Guerrilla Games a SIE Santa Monica Studio, aby tyto a další týmy mohly vytvářet ty nejlepší hry. Ani akvizicím se Sony nebrání, ovšem velmi dobře si vybírá. V loňském roce tak koupila studio Insomniac Games, které o rok dříve vytvořilo PS4 exkluzivitu Marvel’s Spider-Man a předtím hry jako Ratchet and Clank nebo Resistance.

Dalším přírůstkem do divize PlayStation Studios může být americké nezávislé studio Bluepoint Games z Austinu v Texasu. Tenhle tvůrčí celek dlouhé roky spolupracuje se Sony. Vytvořil God of War Collection a The Ico & Shadow of the Colossus Collection pro PS3, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Gravity Rush Remastered a Shadow of the Colossus pro PS4 a jejich nejnovějším projektem je remake Demon's Souls pro PlayStation 5.

Právě remake Demon's Souls měl být poslední zkouškou Bluepointu. Sony má být s odvedenou prací velmi spokojena, což jsou i první novináři a hráči, co si předělávku kultovního hardcore RPG zahráli (recenzi připravujeme).

Nejmenované zdroje, které jsou údajně obeznámeny s plány studia, tvrdí, že v zákulisí probíhají rozhovory a dohoda o akvizici je na spadnutí. Nahrává tomu i spolupráce mezi Bluepointem a SIE Japan Studio na Demon’s Souls.

Podle tohoto zdroje se chtějí v Bluepointu ujistit, že dostanou možnost pracovat na vlastní značce. Nechtějí neustále dělat pouze remaky a remastery jiných titulů. Sony má být zaujata pracovní morálkou týmu Bluepoint, který dokáže vytvářet průkopnické remaky, a má odborné znalosti, dovednosti a technologie, které mohou být využity pro budoucí projekty.

Pokud vše klapne, Sony by měla studio koupit do 28. 2. 2021. Krátce na to má být dohoda oznámena.

Přečtěte si také: Sony slaví uvedení PlayStationu 5 do prodeje