Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Všichni majitelé konzole PlayStation 4 si budou moci své knihovny obohatit o digitální verze her Uncharted: The Nathan Drake Collection a Journey. Obě hry bude Sony rozdávat v období od 16. 4. do 6. 5. 2020 v rámci své kampaně Play At Home. V Německu a Číně budou mít místo Uncharted plošinovku Knack 2. Současně Sony založila fond na podporu nezávislých tvůrců, vyčlenila pro ně 10 milionů dolarů.

- Journey a Sky: Children of the Light míří na další platformy. Journey bude od 11. 6. 2020 dostupné na Steamu (končí tak roční exkluzivita Epic Games Store) a Sky: Children of the Light si můžete nainstalovat do telefonů a tabletů s operačním systémem Android.

- Včera načítání dat, tentokrát oficiální twitterový účet Crysis hledá Nomáda. Jake "Nomád" Dunn je hlavní postava prvního Crysis, zatímco v posledním třetím díle se hráči mohli dozvědět, že Nomád je naživu, ale skrývá se před Lockhartem. Stále více to vypadá, že se blíží předělávka prvního Crysis. K tomu Crytek hledá technického ředitele pro neohlášený a nespecifikovaný AAA titul.

- Microsoft má podle spekulací uspořádat dvě hlavní digitální konference pro Xbox, jedna proběhne v květnu a druhá v červnu. Ta květnová má být více zaměřena na hardware, ale údajně zahrne i několik herních oznámení. Červnová má v podstatě nahradit prezentaci na E3 a přinést představení velkých her. Jednou z prezentovaných her má být oživené Fable. Dále Halo Infinite, něco nového od Obsidianu, restart Forzy Motorsport a velká exkluzivní IP od nějakého japonského studia.

- Do 17. 4. 2020 máte možnost získat Assassin's Creed 2 na PC zdarma, stačí si ho přidat do knihovny na Uplay.

- Westernová taktická stealth hra Desperados III představila sběratelskou edici a Season Pass. Titul vyjde během letošního léta na PC, PS4 a Xbox One. Do konce letošního roku pak vyjdou tři dodatečné mise, které přinesou nový příběh a dobrodružství.

- Sportovní divize společnosti 2K Games měla zrušit WWE 2K21. Letos nový díl wrestlingové série vyjít nemá. Za vše podle nepodložených informací mohou výsledky WWE 2K20 - nejhůře hodnocená hra všech dob a špatné prodeje. Alespoň to tvrdí Justin Leeper, jenž na sérii WWE v minulosti pracoval a měl si zachovat kontakt s některými vývojáři.

- PC a konzolové verze Farming Simulatoru 19 obdržely zdarma rozšíření Straw Harvest od fanoušků ze skupiny Creative Mesh. DLC obsahuje nové stroje od značek Krone a Bressel und Lade.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: