Sony má nové vybavení pro hráče. Řada Inzone zahrnuje dva herní monitory a troje sluchátka s mikrofonem. Společnost tvrdí, že nové produkty jsou určeny zejména pro počítačové hráče, jsou ale navrženy z estetického hlediska tak, aby ladily s PlayStationem 5 a zároveň jsou kompatibilní s touto konzolí.

Vlajkovou loď Sony představuje monitor Inzone M9, který se začne prodávat během letošního léta za 899 dolarů. Nabídne rozlišení 4K s HDR, obnovovací frekvenci 144 Hz a technologii variabilní obnovovací frekvence. Levnější model M3 bude dostupný později v letošním roce za 529 dolarů s rozlišením 1080p při 240 Hz.

Majitelé PS5 jsou u monitoru M9 lákání na funkci HDR Tone Mapping, jež umožňuje konzoli automaticky optimalizovat nastavení HDR a při sledování filmů se automaticky přepne do režimu Cinema a při hraní her do režimu Game.

„Vstupte do zóny a začněte objevovat světy plné úchvatných detailů. Náš herní monitor INZONE M9 s technologiemi 4K HDR, Full Array Local Dimming, panelem IPS a více než 95% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 naplní scény skvělým kontrastem a barvami. Díky obnovovací frekvenci 144 Hz a panelu IPS s odezvou šedé barvy (šedá-šedá) 1 ms také dokážete rychleji reagovat,“ uvádí Sony.

„Technologie Full Array Local Dimming zajišťuje, že se světlo dostane přesně tam, kam je třeba. Vy tak uvidíte větší hloubku ve stínech i jasech. Zřetelněji dokážete zpozorovat protivníky číhající v temnotě a odhalit objekty ukrývající se v jasném světle. Lepší kontrast na celé obrazovce vám otevře zcela nový pohled na hru.“

Sluchátka s mikrofonem jsou hned troje a cena se u nich pohybuje v rozmezí od 99 do 299 dolarů. Prémiové H9 nabízejí potlačení okolního hluku, 360stupňový prostorový zvuk a 32hodinovou výdrž baterie. Model H7 za 229 dolarů postrádá potlačení hluku, ale prodlužuje výdrž baterie na 40 hodin, zatímco nejlevnější model H3 je kabelový.

Sluchátka H9 a H7 obsahují indikaci na obrazovce PS5, dodávají se s funkcí vyvážení her a chatu a spolupracují s technologií Tempest 3D AudioTech.

„Nastražte smysly a připravte se. S naší herní soupravou INZONE H9 vybavenou prostorovým zvukem a potlačením hluku se můžete plně ponořit do děje. Uslyšíte jako rys a zajistíte si rychlé reakce. Posuňte své výkony ještě výše a odhalte soupeře dříve, než vás uvidí,“ uvádí Sony.

Na počítačích všechna sluchátka podporují 360stupňový prostorový zvuk, který lze aktivovat pomocí příslušného softwaru.

„Vychutnejte si obraz ve vysokém rozlišení, jedinečnou kvalitu zvuku a vylepšené prostorové vnímání s technologií optimalizovanou přímo pro hraní. Náhlavní soupravy INZONE čerpají ze zkušeností společnosti Sony jako průkopníka na poli audiovizuální techniky, a dokáží tak nabídnout jedinečné funkce, které vás vtáhnou do akce. Soupravy INZONE jsou navrženy pro výjimečné výkony směřující neochvějně k vítězství,“ uvádí Sony.

Všechny tři modely by se měly začít prodávat během července letošního roku.

V Sony si uvědomují, že na PC trh přicházejí pozdě, ale doufají, že hráče nové produkty zaujmou stejně jako počítačové verze PlayStation her Horizon Zero Dawn (vyšla v srpnu 2020), Days Gone (květen 2021) a God of War (začátek letošního roku). Na PC se ještě chystají hry Uncharted: Legacy of Thieves Collection a Marvel's Spider-Man.