Během letošního roku bude spuštěn věrnostní program PlayStation Stars, který bude hráče na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 odměňovat body, které lze ve speciálním katalogu vyměnit za různé věci. Mimo jiné bude možné body použít pro dobití peněženky na PS Store nebo ke koupi vybraných produktů z PS Store.

Zapojení do programu PlayStation Stars bude zdarma. Body budou členové získávat za měsíční přihlašování, hraní her a plnění různých kampaní a aktivit, včetně turnajů a výzev založených na trofejích. Jedním z příkladů takové výzvy je být prvním hráčem, jenž získá platinu v novém blockbusteru.

Členové PS Stars obdrží ještě nový typ odměn, takzvané digitální sběratelské předměty. Ty jsou popsány jako digitální reprezentace věcí, které mají fanoušci PlayStationu rádi. Může to být digitální figurka oblíbených a ikonických postav. Pokud teď někoho napadlo NFT, tak Sony nevyužívá blockchain ani kryptoměny, se sběratelskými předměty nelze obchodovat.

Předplatitelé PlayStation Plus získají další věrnostní body do PS Stars. Věrnostní program bude postupně spouštěn v jednotlivých regionech. V současné době nevíme, které regiony budou jako první.

Podobné věrnostní programy má také konkurence, společnosti Microsoft a Nintendo. Na konzolích Xbox mohou hráči získávat body Microsoft Rewards, a to nákupem, hraním her a účastí na úkolech v rámci Xbox Game Passu. příznivci Nintenda zase získávají mince prostřednictvím programu My Nintendo, který odměňuje členy za nákupy, hraní mobilních her Nintenda a využívání dalších služeb Nintenda.