Sony předčasně spustila stránku pro PlayStation Experience a omylem odhalila chystanou betu pro závody Gran Turismo 7.

Internetová stránka PlayStation Experience je nadále dostupná, ale po přihlášení na svůj PSN účet se akorát dozvíte, že v současné době pro vás nejsou dostupné žádné úkoly. V sekci nadcházejících událostí se ale předtím objevila dosud neoznámená beta Gran Turisma 7.

Pokud se nic nezmění, tak zájemci o vstup do bety budou muset zhlédnout desetisekundovou ukázku, aby si odemkli předčasný přístup do testu hry, respektive získali kód k aktivaci bety na PS Store. Redakce serveru GTPlanet úkol v PlayStation Experience vyzkoušela, ale obdržela pouze klíč 1234-5678-9012, jenž nelze v PS Store uplatnit.

Přečtěte si také: Červencová aktualizace Gran Turisma Sport s novým vozem

Vypadá to, že Sony plánuje PlayStation Experience využít jiným způsobem. Nejspíš nepůjde o prezentaci chystaných her, jak se dříve hojně spekulovalo, ale o portál s úkoly. Když je splníte, získáte určité odměny, například možnost vyzkoušet si rozpracovanou verzi nového dílu závodní série od japonského studia Polyphony Digital. Plná verze vyjde až v roce 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Třeba takhle dostaneme možnost si v předstihu vyzkoušet něco z Horizon Forbidden West (očekává se letos) nebo God of War Ragnarok. Oba tituly vyjdou jak na PS5, tak i na PS4.

Dříve se PlayStation Experience zřídka využívalo k propojení fanoušků během speciálních událostí, naposledy v roce 2018 v Asii a předtím v roce 2016 v rámci PlayStation Experience v Anaheimu v Kalifornii.