Od oznámení remasteru Spider-Mana na PlayStation 5 je kolem hry mnoho zmatků. Včera studio Insomniac Games informovalo fanoušky, že remaster nebude podporovat savy z PlayStation 4 verze hry. Dnes se samotná Sony vyjádřila k dostupnosti tohoto remasteru.

Pokud vlastníte PS4 verzi hry Spider-Man, dostanete na PS5 pouze identickou, zpětně kompatibilní verzi. K získání remasterované verze to máte stejně daleko, jako hráči, co ještě Spider-Mana ani nemají. Dá se totiž získat pouze zakoupením ultimátní edice Spider-Man: Miles Morales za 2000 Kč. Odděleně se nedá koupit ani fyzicky, ani digitálně.

Přečtěte si také: Jak bude fungovat zpětná kompatibilita PS4 her na PlayStationu 5?

Jediná dobrá zpráva je, že pokud si pořídíte Spider-Man: Miles Morales už na PS4, dostanete při vložení hry do PS5 (nebo stažením digitální verze z knihovny) plnohodnotnou next-gen verzi této hry. V tomto případě máte navíc právo na „upgrade“ na ultimátní edici, a můžete tak získat Marvel's Spider-Man Remastered za 20 dolarů/euro (cca 540 korun).

Už známe tedy důvod, proč je remaster oddělen od původní hry z roku 2018, včetně samostatných trofejí. Doufejme, že ve vylepšením pavoučím dobrodružství zůstanou české titulky.

Sony se tak rozhodla pro jinou strategii než Microsoft. Americká společnost slibuje next-gen verzi u každé své hry prostřednictvím programu Smart Delivery, což dala dnes najevo, když na Twitteru účet Xbox UK retweetnul příspěvek z 15. 6. 2020. Tento program nabízí Microsoft i dalších studiím, využije ho například CD Projekt RED u Cyberpunku 2077.