Společnost Sony oznámila, že do odvolání odstranila Cyberpunk 2077 z PlayStation Store. Tím pádem se hra přestala prodávat digitálně v PS4 verzi. Nyní je možné koupit pouze fyzickou verzi v obchodech. Nestává se často, že by Sony odstranila nějaký produkt z digitální distribuce.

„Společnost SIE vždy usiluje o co největší spokojenost svých zákazníků, a proto se rozhodla nabídnout vrácení peněz všem hráčům, kteří si v obchodě PlayStation Store zakoupili titul Cyberpunk2077 . SIE zároveň titul Cyberpunk 2077 až do odvolání odstraní z nabídky obchodu PlayStation Store.

Jakmile potvrdíme, že sis titul Cyberpunk 2077 zakoupil/a v obchodě PlayStation Store, zahájíme proces vrácení peněz. Měj prosím na paměti, že doba vrácení peněz se může lišit v závislosti na zvolené platební metodě a finanční instituci,“ dočteme se ve zprávě. O vrácení peněz za svou kopii můžete žádat zde.

Prohlášení vydal také CD Projekt RED. V něm potvrzuje dočasné pozastavení prodeje Cyberpunku 2077 přes PlayStation Store. Pokud již máte hru zakoupenou, tak pro vás se nic nemění. Nadále můžete tohle akční RPG hrát.

Polské studio se v pondělí omluvilo hráčům. Technické problémy trápí Cyberpunk 2077 zejména na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Včera večer unikl interní e-mail zaměstnanců obchodu GameStop, kde se psalo, že další patch má vyjít v pondělí 21. 12.

CD Projekt RED na začátku tohoto týdne slíbil aktualizaci do sedmi dnů. Další velká aktualizace bude následovat v lednu/januári a únoru/február.

„Společně by měly opravit většinu výrazných problémů, se kterými se hráči potýkají na staré generaci konzolí. O obsahu každého patche vás budeme informovat ještě před vydáním. Sice díky nim hra na staré generaci nebude vypadat tak jako na špičkových PC nebo nových konzolích, ale bude se jim podobat víc než teď,“ psali v pondělí představitelé polského studia.

Rozhodnutí Sony má tvrdý dopad na společnost CD Projekt. V době otevření burzy zaznamenávají akcie značný pokles, který se odhaduje přibližně na 17 až 20 procent. Už předtím zakladatelé firmy přišli přibližně o jednu miliardu dolarů.