S ohledem na nedostupnost konzolí se neoficiálně diskutovalo o prodloužení životního cyklu současných konzolí. Jak ale ukazuje nejnovější dokument, Sony plánuje zůstat plus/minus v zajetých kolejích a uvést PlayStation 6 na trh zhruba osm let po PS5. Předchozí generace dělilo sedm let.

Rok 2028 se odvozuje od dokumentů, které Sony poslala britskému Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) v souvislosti s Call of Duty a akvizicí Activisionu Blizzard společností Microsoft za 68,7 miliardy dolarů. Xbox nabídl PlayStationu smlouvu na 10 let, ale Sony chce více. I když Phil Spencer, šéf Xboxu, dříve uvedl, že Call of Duty bude na PlayStation vycházet do doby, dokud bude PlayStation.

„Sony zmínila novou generaci PlayStationu v odpovědi CMA, ale plánovaný rok vydání byl skryt,“ uvádí analytik Piers Harding-Rolls z Ampere Analysis, který si informace všiml.

Zmínka o další konzoli byla v pasáži o potenciální ztrátě Call of Duty po roce 2027. Z toho vyplývá, že Sony plánuje PlayStation 6 uvést na trh nejdříve v roce 2027. Analytik se přiklání spíše k roku 2028.

Podle Sony by ztráta Call of Duty způsobila extrémní zranitelnost PlayStationu vůči změně zákazníka a snížila by konkurenceschopnost konzole.