Přibývá nespokojených majitelů konzolí PlayStation 5 a PlayStation 4, kteří nemohou uplatnit své kódy na prodloužení předplatného služeb PlayStation Plus a PlayStation Now. Podle všeho Sony dočasně zablokovala prodlužování aktivního předplatného z důvodu chystaného spuštění nové verze PS Plus.

Sony se zatím k záležitosti oficiálně nevyjádřila. Řada dotčených uživatelů tvrdí, že jim zástupci zákaznické podpory PlayStationu sdělili, že Sony dočasně zablokovala hromadění předplatného.

„Vzhledem k chystaným změnám v předplatném PS Plus není v současné době hromadění PS Plus možné, protože jsme tuto možnost odstranili,“ bylo údajně sděleno jednomu uživateli fóra ResetEra. Když dotyčný na podporu naléhal, tak se dozvěděl, že má počkat. Až vyprší aktivní předplatné, tak bude možné kód použít.

Předpokládá se, že tento krok může být důsledkem snahy společnosti Sony zabránit hráčům, aby si prodloužili současné levnější předplatné a využili ho po změně struktury na tři cenové úrovně: Essential, Extra a Premium. Jak je totiž zcela běžné, na internetu je možné sehnat aktivační kódy k ročnímu PS Plus s výraznou slevou. Tady zjistíte cenu nového předplatného pro české a slovenské hráče.