Marketingová bitva mezi PlayStationem 5 a Xboxem Series X je v plném proudu. Microsoft překvapivě odhalil svou novou generaci konzole už koncem minulého roku a v průběhu minulých měsíců se několikrát přihlásil o pozornost. Japonská Sony tahala za kratší provaz, ale prezentací her (zejména těch exkluzivních: Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, Returnal, Ratchet & Clank: Rift Apart a remake Demon’s Souls) získala zaslouženou pozornost.

Microsoftu představení third-party her pro Xbox Series X úplně nevyšlo a zaváhání hodlá napravit ve čtvrtek 23. července v šest hodin odpoledne našeho času, kdy uvidíme nové hry od Xbox Game Studios, včetně prvních gameplay záběrů z Halo Infinite. Podle spekulací má Microsoft ukázat nové Fable, nový titul Everwild od Rare, předvést Forzu Motorsport a zapomenout by neměl ani na Senua's Saga Hellblade 2 a první projekt od nového studia The Initiative, v němž pracuje několik bývalých autorů posledního God of War.

Tom Phillips, redaktor britského Eurogamer, se na Twitteru pochlubil zákulisními informacemi. Dle nich má Sony v rukávu schované nějaké triky. Společnost měla úmyslně oddálit představení několika titulů pro PlayStation 5, aby mohla reagovat na to, co ukáže konkurenční Microsoft. Má jít o first-party a third-party projekty, které mohou být oznámeny pár týdnů po Xbox Games Showcase v rámci State of Play - stále jsme neviděli Silent Hill, o němž se ve velkém spekulovalo. Dříve se neoficiálně mluvilo o srpnu. V tomto měsíci chce Microsoft na sebe také upozornit prezentací hardwaru a služeb - pravděpodobně půjde o dlouho spekulovaný Xbox Series S, tedy levnější a méně výkonnou verzi next-gen konzole.

Přečtěte si také: Hry pro PS5 a Xbox Series X mohou být o 10 dolarů dražší. Zdražení po 2K Sports zvažují další vydavatelé

Tak uvidíme, co přinesou další týdny. Osobně očekávám, že nejpozději v srpnu se dozvíme cenu obou konzolí a také jejich datum vydání. Nadále platí, že PS5 a Xbox Series X dorazí na trh koncem letošního roku.