Systém PlayStationu 5 byl nedávno vylepšen firmwarem, který umožňuje připojit interní SSD a zvýšit kapacitu úložiště. To původní mnohým hráčům přestalo stačit. Kromě toho došlo na úpravu uživatelského rozhraní. Jak vidno, Sony bude ve vylepšování konzole pokračovat.

Japonská společnost má řadu nápadů, ze kterých může v budoucnu čerpat. Hideaki Nishino, SVP pro Platform Experience, uvedl, že mají zajímavé, vzrušující a fantastické nápady.

„Se systémem PS4 jsme se toho hodně naučili a stále se učíme z toho, jak hráči systém používají a jak se hry chovají. Víme, co je nejpřijatelnější a nejoblíbenější a jaké funkce se nepoužívají. Před uvedením PS5 jsme měli obrovský seznam věcí, které jsme chtěli udělat. Vlastně jsme snili o tom, že budeme dělat na všech.

Na seznamu jsou zajímavé, vzrušující a fantastické nápady. Je toho hodně, o co komunita žádá. Na tomto seznamu pilně pracujeme a v budoucnu jich bude více. Dostáváme spoustu zpětné vazby od komunity prostřednictvím sociálních sítí nebo přímo z konzole, stejně jako od médií, od mé rodiny, od mých přátel. Máme toho spoustu v seznamu.

Naše aktualizace se netýkají pouze [velkých] aktualizací firmwaru. Pokud se podíváte blíže na systém PS5, měníme chování uživatelského rozhraní poměrně často. Někdy provádíme přizpůsobení pro určitou skupinu lidí, abychom zjistili, jak se tyto funkce používají. Takže teď je to dynamické.“

Nishino závěrem své řeči poděkoval komunitě za zpětnou vazbu a podporu, chválí obdržené nápady a to, jak moc komunita miluje PlayStation.

Vypadá to, že Sony chce systematicky obohacovat PlayStation 5 o nové funkce, které pozitivně ovlivní zážitek z konzole. Jaké novinky byste od budoucích aktualizacích firmwaru PS5 uvítali? Napište nám své nápady do komentářů.

Já už jen dodám, že nová generace konzole se postupně dostává k většímu a většímu množství hráčů, na které se nedostalo v listopadu minulého roku. Podle Sony ale bude nedostatek konzolí ještě nějakou dobu trvat.