Sony v Evropě otestuje nové obaly. PlayStation 5 hry budou zabaleny v krabičce vyrobené z recyklovaného postindustriálního odpadu. Společnost si od toho slibuje výrazné omezení používání plastu.

„V roce 2021 budeme v Evropě testovat postindustriální polypropyleny v našich fyzických krabičkách,“ informoval Kieren Mayers, ředitel pro životní prostředí v Sony.

Mayers připomíná, že za posledních 50 let se celosvětově zvýšilo používání plastů zhruba dvacetkrát, ale míra recyklace zůstává nadále nízká, kolem 9 %. To přispělo k většímu znečištění světových oceánů. „Je třeba podniknout kroky ke zvrácení kurzu a ochraně ohrožených mořských ekosystémů,“ dodává.

Přečtěte si také: První důležitá aktualizace PS5 přináší nové možnosti úložiště a sociální funkce

Sony Corporation v roce 2020 vytvořila plán Green Management 2025 navazující na One Blue Ocean Project. Společnost se zavázala eliminovat používání plastů v nově navržených obalech pro malé výrobky do roku 2025 a snížit množství plastových obalů o 10 % u ostatních výrobků.

Sony zdůrazňuje, že materiály použité pro balení konzole PlayStation 5 a příslušenství jsou navrženy tak, aby byly plně recyklovatelné, a v závislosti na produktu je balení PS5 téměř bez plastů (93 až 99 % je plně recyklovatelné - v závislosti na hmotnosti). Nové recyklovatelné obaly pro PS5 hry jsou další etapou Sony v pro-ekologické cestě.

„I nadále budeme přezkoumávat inovace a technické možnosti v používání plastů v našich obalech a produktech a alternativy plastů považujeme za součást našich nových globálních podmínek pro design obalů,“ prohlásil Mayers, ale novou krabičku neukázal.