V přípravě je náhlavní souprava nové generace PlayStation VR2 a společnost Sony dnes odhalila několik užitečných vychytávek v uživatelském prostředí tohoto zařízení, na které se můžeme těšit. Usnadní vám hraní a zároveň přidají nové možnosti zábavy.

Jak možná víte, PS VR2 disponuje vestavěnými předními kamerami. Díky funkci nazvané See-Through View bude při hraní možné aktivovat speciální režim, který vám ukáže vaše okolí bez toho, abyste si soupravu sundávali z hlavy. Vše přitom bude velice jednoduché, postačí totiž stisknutí funkčního tlačítka nebo spuštění skrze karty v ovládacím centru.

Streameři, zbystřete! Pokud si přejete, aby vaši diváci viděli zděšení ve tváři při zahlédnutí hrůzostrašné postavy v hororovce, PlayStation VR2 vám to velice snadno umožní. Nahrávat sebe sama při hraní bude možné, když k soupravě připojíte PS5 HD kameru. Své živé vysílání tak můžete povznést na ještě vyšší úroveň.

Své herní prostředí si navíc budete moci přizpůsobit dle libosti, použijete k tomu ovladače od soupravy a vestavěné kamery, pomocí nich naskenujete místnost. Nastavit si budete moci hranice tak, aby vyhovovaly vašemu hernímu stylu, ale hlavně rozvržení místnosti.

Narazit rukou do zdi nebo skříně při souboji s bossem by bylo nepříjemné, a tak vás souprava sama upozorní, že jste se k nastavené hranici přiblížili až moc. Nastavení prostředí se zároveň automaticky uloží, pokud se příště nerozhodnete, že si zahrajete v jiném pokoji.

V režimu pro virtuální realitu se bude veškerý obsah kolem vás ukazovat v rozlišení 4000x2040 pixelů s podporou HDR, snímková frekvence zde bude 90 Hz nebo 120 Hz. Ne vždy je ale příjemné se za každým detailem otáčet, proto souprava nabídne i režim Cinematic Mode. V tom bude možné sledovat systém, uživatelské rozhraní PS5 a herní nebo mediální obsah, jenž není ve VR, na obrazovce virtuálního kina. Vše se tentokrát ukáže v rozlišení 1920x1080 pixelů a 120Hz snímkové frekvenci.

„Brzy se s vámi podělíme o další informace, včetně data uvedení na trh a dalších her, které se na tuto platformu chystají,“ stojí na konci tiskové zprávy. Dříve se spekulovalo, že by PS VR2 mohlo na trh dorazit koncem letošního roku. Jiní se přiklánějí spíše k začátku roku 2023.